Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ex-kollegan har fått nog – vill byta ut Carina Bergfeldt

02 maj, 2023, 17:00 

Tidigare kollegan riktar hård kritik mot Carina Bergfeldt.

Annons

Carina Bergfeldt har gjort kometkarriär på SVT. Mellan 2016 och 2020 var hon en uppskattad USA-korrespondent, med rapporter från Vita huset mitt under ett intensivt valår, och i dag har hon sin egen talkshow i kanalen.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Innan sin tid på SVT gjorde hon tio år som kvällstidningsreporter på Aftonbladet. Där jobbade hon tillsammans med den erfarna tv-recensenten Jan-Olov Andersson, som följt ex-kollegans tv-framgångar sedan dess.

Carina Bergfeldt
Carina Bergfeldt.

Vill byta ut Carina Bergfeldt

Tidigare i år fick Carina Bergfeldt hård kritik efter en intervju med festfixaren Micael Bindefeld, där han berättade om hur han och maken använt sig av en surrogatmamma för att få barn.

Annons

SVT-programledaren anklagades för att inte ställa tillräckligt med kritiska frågor. Nu vill Jan-Olov Andersson att hon byts ut mot Kattis Ahlström, som han hävdar en gång i tiden var på väg att få en egen talkshow.

”Men så blev det ny nöjeschef (Anton Glanzelius) och Fredrik Skavlan själv, vars bolag Monkberry producerar talkshowen, lär ha tyckt annorlunda. Och så fick vi Bergfeldt. Då hyllad USA-korrespondent, numera mer omstridd, inte minst efter den katastrofala intervjun utan följdfrågor med Micael Bindefeld i vårens säsongsavslutning”, skriver han i en krönika.

Micael Bindefeld
Carina Bergfeldt fick hård kritik efter intervjun med Micael Bindefeld.

”Låt Kattis Ahlström ta över”

Jan Olov Andersson tycker att Kattis Ahlström har en bred erfarenhet, med programledarroller i Eurovision song contest, Melodifestivalen och som julvärd i SVT, och ser gärna henne som ersättare.

”Tyvärr är Bergfeldts lägstanivå tämligen låg. Då blir det lätt lite av en gammaldags skvallrig och ytlig veckotidning av alltihop. Nu har hon gjort fyra säsonger. Dags för något nytt”.

”Låt Kattis Ahlström få ta över och göra det program hon egentligen skulle ha gjort!”, skriver Jan Olov Andersson.

Jan-Olov Andersson
Jan-Olov Andersson vill att Kattis Ahlström ska ta över Carina Bergfeldts intervjuprogram.

Foto: TT

Annons