Exflickvännens ärliga ord om David Sundin

David Sundin och hustrun Maria.

David Sundin ledde Melodifestivalen och gör braksuccé med Bäst i test.Men hur ser hans liv ut när kamerorna är avstängda?
Det här är kungaparet
Slå på ljud

David Sundin är lite av en “late bloomer”. I alla fall om man ser till karriären framför kameran.

Han etablerade sig först som en framgångsrik producent och manusförfattare till produktioner som Sen kväll med Luuk och Roast på Berns. Men de sista åren har han själv blivit profilerad som programledare.

Nu får han leda Melodifestivalen, samtidigt som Bäst i test, programmet som han basar över tillsammans med Babben Larsson, lockar miljonpublik i SVT. Men vem är egentligen David Sundin som privatperson?

David Sundin – så lever han med fru och barn

David Sundin och hustrun Maria.

David Sundin och hustrun Maria.

David Sundin bor i Enskede, i södra Stockholm. Uppväxten ägde rum i bruksorten Gimo, fem mil norr om Uppsala.

Han gifte sig med Maria Sundin (tidigare Ericson), 33, 2019, i en ceremoni där kändisar som Kristoffer Triumf och Henrik Schyffert fanns på gästlistan. Precis som sin make har Maria en fot i tv-branschen. Hon har bland annat arbetat som biträdande projektledare på Melodifestivalen.

David var tidigare tillsammans med mediepersonligheten Klara Doktorow. De fick dottern Betty tillsammans.

I en krönika i magasinet Horisont beskrev Klara hur tufft uppbrottet från David var för henne.

“För jag har gjort slut med min allra bästa kompis och han har gjort slut med mig. Vi är bästa kompisar. Det är så vi flyger. Det är så vi blir de föräldrar vårt barn förtjänar. Hon ska växa upp i en familj som älskar varandra och den enda lösningen för att fortsätta älska är om den familjen har två hem. Min bästa kompis är dessutom jättesmart och jätterolig. Och tjusig och cool. En fantastisk pappa”, skrev Klara.

David har nu två döttrar. Hans och Marias första barn Lotta föddes i april 2019.

David har hund också! En 11-årig tax vid namn Max.

David Sundin – så förlorade han miljoner

David ger intryck av att vara en öppen person – med en god portion självdistans. Han har exempelvis inte några problem att prata om sina mindre lyckade affärssatsningar.

– Jag har förlorat två och en halv eller tre miljoner på egna, dumma investeringar där jag inte har frågat någon. Folk frågar mig om hur jag inte kan ha hoppat från en bro efter det. Men där har jag valt att lägga locket på. Det är klart att om man ska köpa en lägenhet så kan man känna att de där tre miljonerna hade varit kanon att ha nu, sa han i en intervju med Café.