Exklusivt! Följ med hem till Grete Qvibergs lyxvilla i Spanien

NU GRATIS

Societetsladyn Grete Qviberg varvar Östermalmslivet med spansk hetta. Exklusivt för Svensk damtidning öppnar hon och sambon Kent upp hemmet i Marbella.

Av: AnnaClara von Hofsten Foto: Cecilia Liljeton

Läs mer: Så ordnar du en elegant afternoon tea hemma

Societetsdrottningen Grete Qviberg tar emot Svensk Damtidning i sitt spanska paradis. Här, i den vackra våningen med rymlig terrass och storslagen utsikt, stortrivs både Grete och sambon Kent Löwenberg. Och det är inte svårt att förstå varför. Våningen är inredd med starka färger, vackra möbler, exklusiva detaljer och roliga minnen från Gretes spännande liv, plus ett och annat budgetfynd från Ikea.

Läs mer om Grete Qviberg här

Det är Grete själv som är kvinnan bakom verket:

– Ja, jag gillar att inreda och det ska vara personligt och färgstarkt. Jag använder gärna sådant jag redan har, så en hel del har fått följa med från Sverige. Men självklart har jag köpt en del saker här nere också.

Grete har piffat upp IKEA-möblemanget på verandan med färgglada dynor.

De läckra sofforna i turkos sammet, som tronar centralt i den rymliga våningen, är inköpta på plats. Ett lite vågat val med en sådan dominerande färg, särskilt med tanke på att de kostade en bra slant:

– Jag har problem med min rygg, så när jag köper sängar och soffor måste de vara av hög kvalitet, säger Grete. Och om jag tröttnar på färgen kan jag ju alltid klä om dem. Men det tror jag inte att jag gör, jag har alltid varit förtjust i turkos!

Grete är inte ensam om att vara förtjust i sina soffor. Näs­tan alla hennes gäster brukar kommentera dem, och utan undantag i positiva ordalag.

– Ja, folk brukar säga att man blir glad och får energi av dem. Och det tycker jag också, jag gillar färg och i min våning i stan har jag lila soffor.

Sofforna flankeras av två småbord från Ikea, prydda med lampor av äkta kristall. ”Ett bra exempel på hur jag gärna blandar dyrt och billigt”.

Böcker, blommor och ramar. Varje sak har sin plats.

Den turkosa färgen går igen på flera ställen i lägenheten, och det är Gretes bästa inrednings­tips, att använda sig av en eller ett par färger som får löpa som en röd tråd genom bostaden.

– Ja, det är ett enkelt sätt att få till det. Ofta fungerar det bra att plocka upp någon färg från en stor matta, men man kan för­stås göra som jag har gjort här också – utgå från en möbel.

Även matsalsbordet går i en turkos ton.

Liksom sovrummet.
– Jag ville att mitt sovrum skulle föra tankarna till havet, säger Grete.

I sovrummet hänger en stor tavla föreställande Grete själv.

Det är fem år sedan Grete blev lycklig ägare till lägen­ heten i Marbella, men hon har varit här många, många gånger innan dess. Här bor nämligen både hennes syster Kari Qvi­berg och hennes systerdotter Anette Qviberg, så det är inte konstigt att Grete trivs här.

Läs mer: 25 fantastiska bilder på Victoria och Daniels äktenskap

Grete känner sig som hemma i solen.

Trädgården och poolområdet är vackra, fridfulla favoritplatser där Grete gärna njuter av sol och svalka.

Klimatet bidrar för­stås också till att Grete trivs:

– Ja, Marbella ligger ju i söd­ra Spanien så det är varmt här i stort sett året runt. Vi firar ofta nyår här nere och det brukar vara underbart!

Läs mer: Snart köper Silvia årets majblomma – så ser den ut