Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Exmakens ärliga uttalande om Lotta Engberg – 29 år efter separationen

11 aug, 2023, 09:00 
Anders Engberg och Lotta Engberg
Anders Engberg har sagt sin sanning om exhustrun Lotta Engberg.
Annons

Lotta Engberg och Mikael "Soldoktorn" Sandström är en kärlekssaga som svenska folket följt med största intresse. De träffades i mogen ålder, efter att först levt livet på sina egna håll.

Lotta har flera relationer i bagaget, bland annat med dansbandskungen Christer Sjögren. Men hennes exmake Anders Engberg är en mer perifer figur.

Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför allaBrand logo
Mikael Sandströms fräcka drag med Lotta – inför alla

Anders Engbergs ord om Lotta Engberg

Anders Engberg och Lotta Engberg
Anders Engberg säger sin sanning om Lotta.

När Lotta och Anders träffades var bar båda på musikerambitioner. Han var saxofonist, hade dansbandet "Anders Engbergs" och ville göra sig ett namn på den svenska musikscenen. De gifte sig 1985, och Lotta ihop med "Anders Engbergs". De fick också två barn ihop, Amanda och Malin.

Annons

Lotta och Anders gick isär 1994 och är numera vänner. Men de har ingen vidare tajt relation, vilket Anders vittnat om tidigare.

I en ny intervju med Hänt avslöjar Anders att han inte varit och tittat på någon inspelning av Lotta på Liseberg i sommar.

– Nej, det har jag inte. Inte i år, det har inte varit tid, jag vettesjutton om mina barn har varit där heller. Jag är osäker faktiskt, säger han,

Det blir ju så när man inte har så mycket tid, så är det inte något som kanske prioriteras i första hand. Det har inte passat riktigt om jag säger så. För oss är det en bit att åka ner till Göteborg för det försa, så då ska man kanske ha något annat ärende i kombo. Så det har inte blivit av helt enkelt. Jag har pysslat med annat. Tiden är för kort och vägen är för lång.

Anders tittar inte på Lotta på Liseberg

Faktum är att Anders inte ens sett programmet på tv.

– Det är väl inget prio-program, jag kikar inte så mycket på vanlig tv, så kallad tablå-tv. Jag tittar väl ganska mycket på HBO och Netflix. Man väljer sina program. Det finns mycket att välja på, och bra grejer också, säger han.

Annons