Familjens dilemma – efter Adam Alsings död

Familjens dilemma – efter Adam Alsings död

Adam Alsing är död och lämnar sorg och bedrövelse efter sig. Nu står hans familj inför ett tufft beslut.

Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden
Slå på ljud

Adam Alsing dog i sviterna av covid-19, coronaviruset, endast 51 år gammal. Det var hans familj, ledda av Adams fru Anette Alsing, som meddelade detta via tv-bolaget Discovery.

Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, skrev familjen i ett uttalande som skickades ut via tv-bolaget Discovery.

Adam Alsing död – nu står hans familj inför ett dilemma

Adam hann spela in ett sista tv-program innan sin död. Bilprogrammet ”Top gear” finns färdiginspelat, redo att sändas. Men först ska Adams familj få säga sitt.

– Vi får se hur vi gör med ”Top gear” som är inspelat. Det är ett bra tag innan det är planerat att sändas och vi har inte tagit något beslut om det. Vi behöver sätta oss ned i lugn och ro och prata igenom det med de som är involverade och se vad alla känner, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationschef på Discovery Sweden, till Expressen. 

– Vad familjen tycker och känner spelar naturligtvis en stor roll. Det ska bli så bra som möjligt för familjen så klart. Och det kommer det bli. Det här måste få ta tid.

“Min älskade storebror”

Adams familj har tagit till orda på de sociala medierna för att visa sin sorg.

”Min älskade storebror finns inte längre. Min ledsagare. Mitt ständiga bollplank. Den roligaste och varmaste av alla. Jag går sönder”, skriver brodern Pontus Alsing på Instagram.

”Min fina och fantastiska svärfar, familjemedlem och vän! Du var en av dom underbaraste, roligaste och mest generösa personerna jag träffat”, skriver svärdottern Ida Alsing, som är gift med Adams son Sebastian.