Fansen rasar mot Michael Jacksons “döds-läkare”

Fansen rasar mot Michael Jacksons
Annons

murray

Michael Jacksons fans sörjer sin idol och kräver att läkaren som gav Jackson den dödande injektionen ska straffas. Läkaren Conrad Murray misstänks för att oavsiktligt ha dödat Michael Jackson och kan om han döms få fyra års fängelse.

Annons

Michael Jackson dog i somras av propofolförgiftning. Superstjärnan hade anställt doktor Murray som sin privata läkare för att få hjälp med sin hälsa, bland annat sömnsvårigheter.

Överdos av narkosmedel

Murray har tidigare erkänt att det var han som gav stjärnan den sista dosen av propofol, som är ett narkosmedel, och att han därmed gjort sig skyldig till att oavsiktligt ha dödat stjärnan. Brottet kan översättas med “vållande till annans död”, men Murray nekar till att ha begått något brott och släpptes i måndags efter förhör mot borgen. Det som nu väntar är en flera månader lång utredning innan fallet tas upp i rätten. Om det finns tillräckligt med bevis mot honom i april kommer det att bli en rättegång.

Fansen kräver rättvisa

Bland Michael Jacksons fans råder det rena lynchstämningen.
– Du är en mördare, skrek fansen när Murray passerade folkmassorna på väg till domstolen. Rättvisa för Michael!
Michaels Jacksons föräldrar och syskon var också på plats i rätten, och de har uttalat sig om att Murray borde åtalas på mer allvarliga punkter. I helgen som gick rapporterade amerikanska tidningar om hur Murray besökte det gravkapell där Michael Jackson är begravd.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Fansen rasar mot Michael Jacksons “döds-läkare””

 1. PomperipossaChintohsblogg.se skriver: 10 februari, 2010

  Jag är förundrad.När Michael levde , var han pest o pina .Nu tycks han ha blivit mer populär än någonsin.Konstigt.


 2. PomperipossaChintohsblogg.se skriver: 10 februari, 2010

  Och man undrar om läkaren är bara ute efter rubriker .Är han kompetent , utbildad ?Vet någon .


 3. Morgana skriver: 10 februari, 2010

  Läkaren gör garanterat inte detta för att få rubriker – hans karriär är förmodligen över och att bli åtalad för mord/dråp i USA är ingen barnlek.
  Det är snarare rättsväsendet och familjen som vill ha någon att skylla på, hellre än att erkänna att ett liv av operationer, problem och knark/mediciner till slut förstör kroppen. Det var hans livsstil som dödade honom, inte någon läkare.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar