Farah Abadis beslut med sambon Johan – efter 7 år ihop: "Viktigt att..."

Farah Abadis beslut med sambon Johan – efter 7 år ihop: "Viktigt att..."

Nu berättar programledaren Farah Abadi om beslutet i relationen med sambon Johan.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
0:36

Efter reklamen: SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

(0:36)

Slå på ljud

Vi har sett henne i stora SVT-produktioner som Sommarlov, På spåret och som programledare i förprogrammet till Eurovision Song Contest.

Och ikväll ser vi henne som programledare för hela Sveriges schlagerfest – Melodifestivalen 2023!

Vi pratar såklart om fantastiska Farah Abadi!

Farah Abadi är en av programledarna för Melodifestivalen 2023. I dag presenterades de av Svt.

Farah är ett riktigt proffs i Mello-sammanhang!

Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Farah Abadi och Jesper Rönndahl leder Melodifestivalen 2023

Ja, ikväll kommer Farah och kollegan Jesper Rönndahl stå på scenen i Scandinavium när årets Mello-resa drar igång!

I flera intervjuer i veckan har Farah berättat att hon ser fram emot lördagen, men även avslöjat något hon vägrar göra på scenen – nämligen dansa.

– Jag kommer inte att göra det. Det står inte i mitt kontrakt. Jag har sagt att jag vägrar, jag dör hellre. Kan vi inte bara låta folk som kan sjunga och dansa göra det, och låta mig göra mitt jobb?, säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet och skrattar.

– Jesper kommer att sjunga och dansa lite, men inte mycket.

Programledarna för Melodifestivalen 2023, Jesper Rönndahl och Farah Abadi, under fredagens publikgenrep i Scandinavium inför deltävling 1.

Farah och Jesper leder Mello i år!

Foto: Adam Ihse/TT

Farah Abadi och sambon Johan har två barn ihop

Farah är sedan 2015 tillsammans med kärleken Johan, som arbetar som polis. Tillsammans har de barnen Zakarias, 4, och Juni, 2, skriver Amelia.

– Vi träffades på krogen i Malmö när jag var nyskild. Först var det trevligt, sedan blev det kärlek, har programledaren berättat i en intervju med tidningen.

Farah berättar även att paret har bestämt sig för att vara så snälla som möjligt mot varandra och inte bråka om onödiga saker. Det är så de håller kärleken vid liv.

– Det är viktigt att vara snäll. Man får låta vissa saker vara, man måste inte bråka om allt. Jag brukar fråga mig: Är jag så himla perfekt själv? Nej, det är jag inte. Då behöver inte Johan vara det heller, säger hon till Amelia och fortsätter:

– Jag tror det är bra att ställa sig frågan: Varför är vi tillsammans? Hittar man inget vettigt svar ska man kanske inte vara ihop längre, annars får man ha överseende med småsaker som inte spelar någon roll. Som att någons kläder ligger slängda i fåtöljen. Eller disken. Eller blöta handdukar.