Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Felix Herngren bedrövad – blev dödförklarad: "Tom och ledsen"

09 aug, 2023, 14:00 
Minna Sarpaneva
Felix Herngren
Foto: TT

Usch, vad otäckt!

Annons

Vi är vana vid att se regissören och skådespelaren Felix Herngren, 56, i lättsamma sammanhang. Han spelar bland annat i humorserien Solsidan, och är en av jurymedlemmarna i musikprogrammet Masked Singer.

Men tv-profilen var nyligen med om en riktigt obehaglig händelse.

Felix Herngrens stora chock efter festavslöjandet – tvingas betala tusentals kronorBrand logo
Felix Herngrens stora chock efter festavslöjandet – tvingas betala tusentals kronor

Flera kändisar utsatta för bluffannonser

På senaste tiden har det har cirkulerat en uppsjö av bluffannonser på nätet.

Ett 20-tal kända svenska profiler har drabbats av annonserna där deras namn och bilder som lockbete av bedragarna, däribland Carola Häggkvist som nyligen röt ifrån på Instagram.

Det har bland annat handlat om fejkannonser för bantningspiller, och nyligen gick även de drabbade kändisarna ut i ett upprop i DN-debatt mot bedrägerierna.

Annons

Felix Herngren dödförklarades

Felix Herngren är ytterligare en av de som drabbats. Hans namn har återkommande använts som lockbete på Facebook, men fejkannonserna handlar inte bara om bantningspiller och dylikt.

– Bottenmärket var en annons i våras om att jag var död. Det var så man lockade in folk till bedrägerierna. Det är förstås väldigt osmakligt, men det är inte mest synd om mig, utan de som blir lurade på pengar, säger Herngren till Dagens Nyheter.

Felix har kopplat in advokater och har tillsammans med dem varit i kontakt med Facebooks moderbolag, Meta, i flera vändor men hjälpen har varit knapphändig.

Så fort Felix medverkar i ett nytt program dyker en ström av nya fejkannonser upp. Herngren uttrycker att han är frustrerad över att Meta inte för mer för att stoppa bedrägerierna.

Felix berättar också att han redan lagt hundratusentals kronor på att försöka stoppa annonserna och han har börjat tveka på om han verkligen orkar mer.

– Jag blir helt tom och ledsen av att folk förlorar sina sparpengar med hjälp av mitt ansikte. Det är så hemskt, säger han till tidningen.

Annons