Felix Herngrens hemliga liv – i extrem lyx

Felix Herngrens hemliga liv – i extrem lyx

Han ger intrycket av att vara en tillbakadragen man – men i själva verket är han mångmiljonär och är inte rädd för att visa det.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

Felix Herngren har fått hela svenska folket att skratta i över 20 års tid, och samtidigt bygger han upp ett imperium inom nöjesvärlden.

Med skådespelarroller i “Solsidan” och “Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann” och som regissör och manusförfattare har han gjort sig till en av de största profilerna i svensk underhållningsindustri.

På utsidan gör han gärna sken av att vara en “vanlig kille”, han klär sig gärna avslappnat och har en ödmjuk attityd som går hem i tv-sofforna. I verkligheten däremot är hans livsstil kanske mer lik den utåtriktade “Fredde” i Solsidan än hans egen rollkaraktär, den tillbakadragne och försynta “Alex”.

Tillsammans med hustrun Clara Herngren bor han på exklusiva Tysta Gatan på Östermalm, men trots att han är miljonär säger han i en intervju med Skavlan att han är “den fattigaste på gatan”. Tillsammans med frun Clara har han även ett fritidshus i Nacka som kostade 13,5 miljoner kronor.

Höjden av lyx kanske ändå är hans årliga lunch som Felix Herngren bjuder in till på Operakällaren i Stockholm, dit hela underhållningseliten i Sverige är bjuden – eller nästan. Det är bara manliga gäster som är bjudna. Bland de som besökt lunchen finns prins Daniel, tillsammans med Leif GW Persson, bröderna Schulman, Fredrik Lindström och många många andra.

Felix Herngren under inspelningen av Solsidan.

Felix Herngren under inspelningen av Solsidan.

När Expressen frågade honom om lunchen i en intervju ville han inte kommentera den, och heller inte den specifika frågan om varför det bara var män som var bjudna. Calle Schulman däremot berättade för Expressen att han tycker att lunchen är en ”höjdpunkt på året”.

– Det brukar verkligen vara jättetrevligt och supergeneröst. En del brukar knoppa av efter att de ätit men lunchen brukar absolut övergå i middag och så vidare.

Det brukar inte spara in på lyxen, det serveras bland annat kaviar och hummer, och det sparas såklart inte in på spriten. Leif GW Persson brukar också vara inbjuden men brukar tillhöra den skara som går hem lite tidigare.

– Det är påtagligt generöst. Det kan inte vara gratis om jag säger så. Jag är gammal och trött så jag brukar gå hem när jag har ätit färdigt men de andra brukar hålla på till någon gång efter midnatt. Men de är ju betydligt yngre än jag, säger han till Expressen.

Felix och Clara Herngren med alla barn på premiären av Solsidan-filmen.

Felix och Clara Herngren med alla barn på premiären av Solsidan-filmen.

Felix Herngren har tre barn från sitt först äktenskap med Jenny Myrberg, och med Clara har han fått tre till. Räknar man in bonussonen från Claras tidigare äktenskap blir det sju barn, fullt hus i våningen på Östermalm med andra ord! Familjesituationen har inspirerat till tv-serien “Bonusfamiljen” som delvis bygger på Felix och Claras verkliga liv.

Livet med bonusfamilj började när paret träffades. Clara Herngren blev utsedd till Årets bonusmama av tidningen Mama 2017, och berättade om rädslan för att bryta upp familjen.

– När jag och Felix träffades bröt vi båda upp från tidigare relationer, och det var ju svårt. Det kändes som att vi hade så många emot oss. Då är det lätt att tänka ”Ska vi sabba för så många för att kunna vara tillsammans? Får man göra så?”, sa hon då.

Foto: TT