Filip Dikmens tjafs med Linn Hegdal – bara timmar innan finalen i Let's dance

Filip Dikmens tjafs med Linn Hegdal – bara timmar innan finalen i Let's dance

Fredrik Sandberg/TT

Filip Dikmen och Linn Hegdal berättar om händelserna bakom kulisserna på Let's dance.

Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!
0:44

Efter reklamen: Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

(0:44)

Slå på ljud

I kväll är det final i Let's dance 2022.

Filip Dikmen med danspartnern Linn Hegdal står mot Eric Saade och Katja Lujan Engelholm.

– Det är helt sjukt att den här våren har gått så fort, och att vi nu är klara för final. Det är alltid en liten dröm när man sätter i gång, men nu är det verklighet och det är så kul, säger Linn till Svensk Damtidning.

Det återstår att se vilka som tar hem glasskon, men det ligger mer bakom final-pirret – finalisterna har nämligen blivit bästa vänner.

– Jag känner tacksamhet, jag trodde jag skulle åka ut först. Jag har verkligen utvecklats både som dansare och som människa. Det hade visserligen varit jättekul att vinna, men antingen vinner jag eller min bästa vän Eric så jag är bara glad, berättar Filip.

Filip Dikmen och Linn Hegdal innan finalen i Let's dance 2022

Paren har inte haft en ledig dag sedan februari. De har tränat stenhårt och mer eller mindre umgåtts från gryning till midnatt – men alla gånger har det inte varit helt lätt.

– Vi båda är väldigt verbala, så vi diskuterar en hel del, även utanför dansen. Vi har aldrig varit osams men vi har definitivt diskuterat saker som "varför kan inte min tå få vara 45 grader åt andra hållet?" Det är väldigt högt i takt, det är intensiva diskussioner, men aldrig osams, menar Filip.

Linn inflikar:

– Men det har varit en jättebra säsong. Det är en så familjär och vänlig känsla.

Foto: TT