Fina orden om Noppe – så minns Lee Lewenhaupt sin make

Fina orden om Noppe – så minns Lee Lewenhaupt sin make

Citerade Camilla Läckberg.

Begravningsceremonin för Noppe Lewenhaupt blev personlig och känslofylld. Han hade ett otroligt stort kontaktnät, och även prästen, Hans Rhodin, stod honom nära. Han var även en nära vän till Noppes fru, Lee Lewenhaupt. Och änkan Lee hade bett Hans att beskriva maken genom Camilla Läckbergs vackert valda ord som publicerades på Instagram strax efter det att Noppe gått bort.

”Jag är uppvuxen i en värld långt ifrån överklass och societet. Kan inte koderna och hade nog mycket fördomar. Har fått skämmas många gånger för de fördomarna och en av de som mest fick dem att komma på skam var Noppe Lewenhaupt. En varm, rolig, omtänksam man med total blindhet för klass, pengar, status. Han såg en människa och bemötte dig därefter. Han såg personen, inget annat och det var tydligt redan vid första mötet.”

Prästen Hans delade även med sig av sina egna minnen av vännen. Han startade sitt tal för att tacka Noppe.

– I dag är det bara familjen som säger farväl framme vid kyrkan men noppe själv var alltid noga med att säga “hejdå, ha det så bra”, när någon var på väg att gå från Noppes medlemsklubb. Så det tycker jag att vi alla tänker för oss själva. Jag själv kände Noppe som en kär och glad vän. Han bjöd alltid på en rolig historia.

Foto IBL