Finalen av Farmen förstörd efter TV4s miss – tittarna tror inte sina ögon: "Riktigt sjukt"

19 mar, 2023, 11:00 

Nu rasar tittarna. TV4 råkade avslöja finalen av Farmen – i förväg.

Annons

Ikväll är det äntligen dags att se vem det är som kniper första platsen i TV4:s succéprogram Farmen! En spännande säsong av intriger, tuffa tävlingar och paktande har nu nått vägs ände.

Spänningen är olidlig. Men inte för alla. TV4 råkade nämligen avslöja vinnaren i förväg.

7 saker du inte visste om Anna Brolin
7 saker du inte visste om Anna Brolin

Här avslöjar TV4 vinnaren av Farmen i förväg

Ja, för ett gäng förväntansfulla tittare blev kvällsplanerna aningen förstörda. Det var Aftonbladet som rapporterade om kanalens för många oförlåtliga miss.

Recept.se Nyhetsbrev

Men hur kunde det gå så fel? Avslöjandet skedde i ett klipp på TV4:s Facebook, där man inte höll på spänningen. Visserligen stod det enligt tidningen "Spoiler" i början av klippet, men det är ett vågat spel. På Facebook händer det ju ofta att klipp spelas upp automatiskt, och då är det svårt att värja sig.

Annons

"GRATTIS säger vi till vinnaren av Farmen 2023" Skrev kanalen under klippet. Men kommentarsfältet togs inte upp av gratulationer, utan bara en drös besvikna tittare.

TV4 ber om ursäkt efter missen

Att folk är besvikna kan man förstå. Programmet har som sagt blivit en riktig succé, och man vill givetvis se finalen själv ikväll vid 20:00 – inte få det avslöjat. Avsnittet finns ju faktiskt inte ens på TV4-play ännu. En tittare skriver till och med att denne nu inte kommer titta på finalen.

"Det va riktigt sjukt att visa resultat av en tävling innan det visats" Skriver en arg tittare i kommentarsfältet enligt Aftonbladet.

För de som redan råkade se klippet finns det ingen återvändo, men för att inte fler ska utsättas såg TV4 till att plocka ner klippet efter den massiva kritiken.

Till Aftonbladet väljer TV4 att vika sig helt, och be om ursäkt efter den stora missen. Såhär skriver de i ett mail till tidningen:

Annons

"Det blev fel med det här inlägget. Vi har nu åtgärdat detta och ber om ursäkt till de som fått ta del av oönskad information"

Foto: TT/TV4

Annons