Flickvännens dygn – efter den hemska upptäckten om Paolo

Det är 26 års ålderskillnad mellan Paolo Roberto och hans flickvän Elin Härkönen.
Paolo Roberto har hängts ut som sexköpare. För hans flickvän Elin Härkönen har det varit ett par helvetiska dagar.
Annons

Paolo Roberto greps när polisen slog till mot en lägenhetsbordell på Grevgatan på Östermalm i Stockholm. Först blev hans identitet anonymiserad som “tv-stjärna” i kvällstidningarna – men sedan valde han själv att träffa fram.

Annons

I en intervju med Jenny Strömstedt i TV4 erkände Paolo att han hade köpt sex.

– När det går bra för mig, jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar, då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit våld, och den här gången lyckades jag hittade det som jag tycker är det smutsigaste som finns, sa Paolo Roberto då.

Annons

– Du köper en annan kvinnas kropp, säkert nån som är dittvingad, hon är inte där för att det är jättetrevligt.

Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen om sorgen

Det är 26 års ålderskillnad mellan Paolo Roberto och hans flickvän Elin Härkönen.
Det är 26 års ålderskillnad mellan Paolo Roberto och hans flickvän Elin Härkönen.

Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen skrev på Instagram om saken redan i fredags, innan sanningen om Paolos lagbrott var allmängods. Då skrev hon att “jag aldrig känt mig så tom”. Hon möttes av många tillrop från medkännande människor som ville veta vad som hade hänt.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Aldrig känt mig så tom.

Ett inlägg delat av Elin Härkönen💛 (@breakitandyouwillmakeit)

När nästa inlägg kom var sanningen ute. Där tackade Elin för stödet.

“Ni är otroligt många som hör av Er och även om jag valt att backa undan sociala medier och intervjuer i detta nu vill jag ni ska veta att det verkligen värmer mitt hjärta att se hur många människor som finns där för mig. Hur många fantastiska människor jag haft turen och gåvan att möta under livets gång”, skrev Elin Härkönen.
“Jag ska inte ljuga för Er, jag är ledsen… men jag vet att även detta kommer passera. Jag fortsätter leva efter tron om att vi aldrig möts av en motgång som är större än vad vi klarar av.”

“Livet kan förändras på en sekund”

Elin är själv före detta tävlingsryttare på elitnivå. Hon arbetar numera som personlig tränare och håller även föredrag om motivation.

Annons

“Min största passion i livet är att hjälpa, inspirera och motivera människor att leva det bästa möjliga livet.  Jag vet av erfarenhet att livet kan förändras från en sekund till en annan.  Vi vet aldrig vad som väntar runt hörnet och ingen borde ta livet för givet”, skriver Elin på sin hemsida.

Nu, när livet bjudit på en svår motgång, är det också i träningen som Elin finner tröst.

Annons

“Att bara få vara just precis här och nu. Utan att tänka, utan att känna. Bara få uppleva en känsla av full kontroll, i ett kaos jag inte kan eller kunnat kontrollera. Träning är min räddning, always”, skriver hon på Instagram.

Det var i november som Paolo Roberto för första gången berättade att han och Elin Härkönen var i ett par. Så sent som för en månad sedan berättade han i Rix Morronzoo att de har flyttat ihop. De träffades när Elin tog ett av Paolos pass på Fitnessfestivalen.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Flickvännens dygn – efter den hemska upptäckten om Paolo”

 1. Obs skriver: 18 maj, 2020

  Nonsens att folk låtsas chockade över den här personens beteende. Han har väl inte gjort någon hemlighet vad han är för slags person. Media verkar korkade som hakar på och skriver om honom i olika sammanhang. Nu får han ju den publicitet som han så gärna vill ha. Har han dessutom kopplingar till Sofia Hellqvist och kan få med lite HKH också så är det väl ännu bättre. Snart ska han väl tala ut.


 2. josefin skriver: 19 maj, 2020

  rent generellt; varför hänger en ung kvinna med en karl som kan vara hennes far?


 3. Carin skriver: 19 maj, 2020

  Stackars lille Paolo….hade jag varit flickvännen hade jag dragit iväg – med en gång. Nu blir det väl så att antingen blir han religiös, och får syndernas förlåtelse – eller så biktar han sig på annat sätt. Föreläsningar i skolor etc etc terapeut eller annat….


 4. undrende skriver: 19 maj, 2020

  Hvorfor har ikke Paolo samme rettsvern som andre i det svenske samfunn ? Andre ” kunder ” sladdes og anonymiseres – personsvern! Paolo henges ut med navn og bilde , mister jobbene sine og livsgrunnlaget allerede før han er dømt. Dette ser ikke bra ut – han skal vel ha samme rettssikkerhetet som ALLE andre. Vet han har utsatt seg selv med å snakke på TV4 , men domstolene må dømme ikke pressen og vi andre !


  1. Hanna skriver: 19 maj, 2020

   Jag delar din undran, utan att försvara brottet. Det är ett exempel på hur media drar igång flockmentaliteten i Sverige där alla som är någorlunda kända skall dra till med ett fördömande. Till och med den nyaste ledamoten i Svenska Akademien skrev snabbt en dikt om detta som publicerades. En fråga åt gången i Sverige – där alla som uttalar sig tycker samma sak, överallt, tills en ny fråga kommer på tapeten!


  2. Suzanne skriver: 19 maj, 2020

   Han har precis samma rätt till anonymitet, men han såg själv till att sätta sig i TV-soffan för att “gråta ut” och med det försvann också anledningen till omskrivningar som “känd person”, “känd affärsman” etc. Hans arbetsgivare, TV4, har inte haft någon möjlighet att tvinga honom till intervjun, den förfrågan torde han själv ha svarat ja på, mot bättre vetande eller om han trodde att det skulle mildra kritiken mot torskar i allmänhet och honom i synnerhet. Som man bäddar får man ligga.

   De som borde skyddas, inte ffa från media men mot människohandel, är de kvinnor, och även män, som hänsynslöst utnyttjas som varor av verkligt skrupelfria personer (av båda könen). I en del fall vet den utsatta vad de förväntas göra, men gör det ändå för att rädda sin familj t ex, i andra har de lurats hit under förevändning att få vad vi allmänt anser vara ett arbete. Prostitution räknar nog ett mycket litet antal av oss som ett ordentligt arbete.

   Jag är inte mer upprörd över att en s.k. kändis köper sex än att andra gör det. Jag är upprörd över att det förekommer öht.


  3. Bror skriver: 19 maj, 2020

   Bakgrunden till att Paolo Roberto torskat med brallorna nere är typiskt “svenskt”: Malmskillnadsgatan-syndromet!
   Bort med gatuprostitutionen! Rädda de stackars flickorna ur prostitutionsträsket! Straffa torskarna! Så löd stridsropen bland de militanta damer som med feministiska förtecken skrämde vettet ur politikerna i både stads- och riksdagshus.
   Och politikernas svar blev som förväntat “svenskt”: det man inte ser eller hör, det finns inte! Hej å hå!
   Köp av sexuella tjänster kriminaliserades, däremot inte försäljning av samma tjänster. Logiken i detta är fortfarande ett av de stora politiska mysterierna i det här landet.
   Alla varningar om att prostitutionen nu kommer att flytta inomhus, och därmed bli både svårare att upptäcka och att beivra, nonchalerades.
   Övertygande resonemang om att de “stackars flickorna” med största sannolikhet nu kommer att bli utsatta för än värre plågor, under omständigheter som bara kan beskrivas som slavliknande, lämnades också därhän.
   Lämnades därhän gjorde även kriminologernas invändningar om att “reformen” skulle komma att exploateras av en organiserad brottslighet med internationella förgreningar.
   Idag vet vi, att ingen enskild politisk reform, vid sidan om den fria rörelsen över gränserna, har betytt mer för att göra den internationella brottsligheten fast förankrad i Sverige, än just kriminaliseringen av köp av sexuella tjänster.
   Vad bråkar ni om? Det var ju så här ni ville ha det! Det vi inte ser eller hör det finns ju inte! Case closed!


  4. Hanna skriver: 19 maj, 2020

   Suzanne, namnet var redan ute i flera tidningar på nätet när han “satt i TV-soffan och grät ut”. Frågan gällde varför vissa namnges i media omgående och inte andra!


 5. josefin skriver: 19 maj, 2020

  Carina o Obs, jag tror ni har helt rätt, detta lilla “misstag” kommer att vara starten för en helt ny karriär som föreläsare o “författare”, alltifràn rollen som offer, till förnedring (att bli tagen i sängen ) till “min väg tillbaka”. Och folk komer att lyssna o tycke det är fantastiskt hur man kan àterhämta sig. samtidigt fortsätter kvinnan i prostitution, hon har vál en familj att försörja i “ett av de fattigaste länderna i Europa” – vem köper hennes bok?


 6. Eva H. skriver: 19 maj, 2020

  Hans kvinnosyn har ju varit uppenbar tidigare så ingen borde förvånas. Första sexköpet nånsin ? Knappast ! Sitta på ett bolagsmöte 2 timmar och sedan gå direkt till ett “sexmöte” tyder snarare på rutin.


  1. Mön på Kosterön skriver: 19 maj, 2020

   Eva H.
   Där slog du huvudet på spiken!👍


  2. Maria skriver: 20 maj, 2020

   Men skärp dig Eva H


  3. Monica skriver: 20 maj, 2020

   Det är bra du talar om för oss alla i Sverige hur det går till.Tur att någon sitter inne med sanningen och kunskapen..Bra att erkänna…Tycker inte om folk som försöker dölja saker och misstag Men jag d tror fker kommer fortsätta ljuga och dölja när de ser hur folk beter sig mot folk som erkänner sina synder…Värre än det var förr itiden och man trodde jj folk mognat ich utvecklats så är det tvärtom


 7. ingalisa skriver: 19 maj, 2020

  Nästa vecka kommer han att prata ut hos Skavlan!


 8. Anni skriver: 19 maj, 2020

  Säkerligen var det inte första gången den här mannen köpt sex.
  Han “gick med på” att betala 25.000:- i böter…


 9. Maritta skriver: 20 maj, 2020

  Han hade kunnat skänka 1500 kr till tjejen utan att ge sig på hennes underliv!


 10. PernillaA skriver: 20 maj, 2020

  Vad sysslar denne man med när han inte köper sex?


 11. HMA skriver: 20 maj, 2020

  Det var väl knappast “bolagsmöten” den där hemliga barberar-klubben håller på med. Kanske är lika goda kålsupare dom? Men visst ger det intryck av rutin.

  Kvinnosynen och attityden hos honom och likasinnde, äcklar.


 12. Bror skriver: 20 maj, 2020

  Går det att finna något som helst försvar för Paolos* beteende.
  Hur skulle det i så fall låta?

  *Låt Paolo här representera alla män som köper sex av kvinnor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar