Flickvännens dygn – efter den hemska upptäckten om Paolo

Det är 26 års ålderskillnad mellan Paolo Roberto och hans flickvän Elin Härkönen.

Paolo Roberto har hängts ut som sexköpare.För hans flickvän Elin Härkönen har det varit ett par helvetiska dagar.

Paolo Roberto greps när polisen slog till mot en lägenhetsbordell på Grevgatan på Östermalm i Stockholm. Först blev hans identitet anonymiserad som “tv-stjärna” i kvällstidningarna – men sedan valde han själv att träffa fram.

I en intervju med Jenny Strömstedt i TV4 erkände Paolo att han hade köpt sex.

– När det går bra för mig, jag har aldrig mått så bra, aldrig varit så lycklig, livet blommar, då hittar jag alltid något sätt att förstöra det. Det har varit våld, och den här gången lyckades jag hittade det som jag tycker är det smutsigaste som finns, sa Paolo Roberto då.

– Du köper en annan kvinnas kropp, säkert nån som är dittvingad, hon är inte där för att det är jättetrevligt.

Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen om sorgen

Det är 26 års ålderskillnad mellan Paolo Roberto och hans flickvän Elin Härkönen.

Det är 26 års ålderskillnad mellan Paolo Roberto och hans flickvän Elin Härkönen.

Paolo Robertos flickvän Elin Härkönen skrev på Instagram om saken redan i fredags, innan sanningen om Paolos lagbrott var allmängods. Då skrev hon att “jag aldrig känt mig så tom”. Hon möttes av många tillrop från medkännande människor som ville veta vad som hade hänt.

När nästa inlägg kom var sanningen ute. Där tackade Elin för stödet.

“Ni är otroligt många som hör av Er och även om jag valt att backa undan sociala medier och intervjuer i detta nu vill jag ni ska veta att det verkligen värmer mitt hjärta att se hur många människor som finns där för mig. Hur många fantastiska människor jag haft turen och gåvan att möta under livets gång”, skrev Elin Härkönen.

“Jag ska inte ljuga för Er, jag är ledsen… men jag vet att även detta kommer passera. Jag fortsätter leva efter tron om att vi aldrig möts av en motgång som är större än vad vi klarar av.”

“Livet kan förändras på en sekund”

Elin är själv före detta tävlingsryttare på elitnivå. Hon arbetar numera som personlig tränare och håller även föredrag om motivation.

“Min största passion i livet är att hjälpa, inspirera och motivera människor att leva det bästa möjliga livet.  Jag vet av erfarenhet att livet kan förändras från en sekund till en annan.  Vi vet aldrig vad som väntar runt hörnet och ingen borde ta livet för givet”, skriver Elin på sin hemsida.

Nu, när livet bjudit på en svår motgång, är det också i träningen som Elin finner tröst.

“Att bara få vara just precis här och nu. Utan att tänka, utan att känna. Bara få uppleva en känsla av full kontroll, i ett kaos jag inte kan eller kunnat kontrollera. Träning är min räddning, always”, skriver hon på Instagram.

Det var i november som Paolo Roberto för första gången berättade att han och Elin Härkönen var i ett par. Så sent som för en månad sedan berättade han i Rix Morronzoo att de har flyttat ihop. De träffades när Elin tog ett av Paolos pass på Fitnessfestivalen.