Flickvännens nya beslut: "Svek mig – kan inte släppa"

Elin Härkönen och Paolo Roberto.

TT
Elin Härkönen, flickvän till Paolo Roberto, har fattat ett beslut. Här är hennes egna ord.

Elin Härkönen var med om något som förändrade hennes tillvaro totalt. Hennes pojkvän Paolo Roberto är numera en av Sveriges mest utskällda män efter att ha blivit gripen i en polisrazzia mot en bordell i Stockholm.

För att kunna koppla bort från detta valde Elin att ta en paus. Det meddelade hon den 25 september.

“God morgon alla fantastiska människor som kikar in här. Vill bara passa på att skicka lite kärlek till Er nu innan jag drar iväg på ett spännande äventyr. Ett äventyr som verkligen kommer sätta min psykiska och fysiska styrka på prov”, skrev Elin.

Elin Härkönen är flickvän till Paolo Roberto

Elin Härkönen och Paolo Roberto är ett av Sveriges mest omdiskuterade par.

Nu har Elin återvänt från äventyret – vad nu detta kan vara.

"De här dagarna kom verkligen precis när jag behövde det som mest. Att åka bort, koppla bort allt och alla och bara fokusera på mig själv och mitt liv har varit så lärorikt. Jag har lärt mig så otroligt mycket om mig själv de senaste dagarna", skriver Elin på sin blogg.

Och tiden för reflektion har skänkt nya insikter till Elin. Tidigare har hon hatat att hennes kropp, likt alla andras, kommit med begränsningar. Hon har pressat sig själv alldeles för hårt – och varit orättvis.

"Jag har helt enkelt inte lyckats släppa 'misslyckandet' att jag bröt nacken. Att min kropp svek mig och inte ens var kapabel till att kliva upp ur sängen tog så hårt på mig. Att jag misslyckades med min dröm om att bli världsmästare. Och även om jag är otroligt tacksam att vara i livet, så har jag inte känt mig helt tillräcklig, innerst inne i hjärtat. Förrän nu", skriver Elin.

Elin Härkönen har fattat ett beslut

Elin har alltså fattat beslutet att vara snällare mot sig själv och sin kropp.

"Det är skillnad på att jobba mot sina mål och att pusha sig förbi bristningsgränsen så det blir ohälsosamt. Det är skillnad på att stärka upp och bryta ner. Det är skillnad på att utmana sin kropp och att straffa den", skriver Elin.