Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Folkkära artistens dolda hälsokamp – nu bryter han tystnaden: ”Kan inte...”

22 nov, 2023, 11:30 

Artisten Anders Glenmark berättar nu om tuffa hälsokampen.

Annons

”När vi gräver guld i USA” blev en hit som det trallas på än i dag. Poptrion GES, bestående av Anders Glenmark, Niklas Strömstedt och Thomas "Orup" Eriksson, hade skapat en rejäl framgångssaga.

TV: Jenny Strömstedts markering mot Niklas: ”Taskigt”Brand logo
TV: Jenny Strömstedts markering mot Niklas: ”Taskigt”

I dag är de en av Sveriges kändaste popgrupper, med låtar som kommer att leva kvar många år framöver, och samtliga medlemmar har dessutom haft framgångsrika solokarriärer.

Anders Glenmark har även haft förmånen att vara producent till stjärnor som Eva Dahlgren, Benjamin Ingrosso och Ted Gärdestad – ett kvitto på att Anders musikaliska ådra inte bara ryms på scen.

Annons
Niklas Strömstedt, Thomas Eriksson och Anders Glenmark
Niklas Strömstedt, Thomas Eriksson och Anders Glenmark som GES.

Anders Glenmarks nya liv

GES är inte längre aktiva. Anders Glenmark, som nyss fyllde 70 år, siktar nu mot ett lugnare liv tillsammans med hustrun Birgitta.

Det berättar han i en intervju med Aftonbladet.

– Jag bestämde mig för att inte ha några planer alls. Jag vill bara kunna sätta upp fingret i luften och känna åt vilket håll det blåser. Jag har känt att jag kanske ska tagga ned och halvpensionera mig.

Bryter tystnaden om hälsokampen

Anders Glenmark har även dragit med en del hälsobekymmer senaste tiden. För tre år sedan gjorde han en operation efter att ha drabbats av kärlmissbildning i ryggmärgen.

Annons

– Det gick bra på så sätt att de fick bort det, men jag blev lam i hela höger sida och det kämpar jag fortfarande med. Jag låg på sjukhus i tre månader och det är jävligt lång tid.

– Jag blir bättre hela tiden, men att spela gitarr och piano är svårt. Fingrarna funkar inte alls. Styrkan börjar komma tillbaka, jag sitter till exempel och försöker lära mig att spela piano med en hand. Gitarren rör jag tyvärr inte för jag kan inte spela längre så den får hänga på väggen.

Anders Glenmark
Anders Glenmark.

Foto: TT

Annons