Folkkära kändisens bild kan ha avslöjat vem som blir nästa Ica-Stig

loa falkman ica-stig sven melander

TT/Instagram
Vem blir nya Ica-Stig? Den här svenska komikern kanske vet!
Slå på ljud

Under den här veckan har det varit ett namn på allas peppar, och det handlar såklart om vem det blir som tar över ansvaret för den fiktiva ICA-butiken vi ser i lokal sina vart de ska vara trots att de har både en rollista och vän till dottern.

Huvudpersonen i Icas reklamfilmer har fram tills nyligen spelats av Loa Falkman, men nu har 73-åringen beslutat sig för att lämna över rollen till någon annan. Vem? Ja, det är en fråga som just nu sysselsätter hela det svenska folket, Ica-Stig har nämligen nått något slags kultstatus.

Ica-Stig: Skrällnamnet som plötsligt dykt upp

Folk har till och med satsat pengar på vem som ska bära bära den karakteristiska vita rocken härnäst.

– Vi ser ett ofattbart stort intresse - vi tar in mer spel på Ica-Stig än klassiker som Nobelpriset i litteratur eller Årets Julvärd. Det är rekord sett till den här typ av specialspel och just nu är Suzanne Reuter det mest populära spelobjektet, tätt följt av Tony Irving, sa Robin Olenius, PR-chef på spelbolaget Betsson, i ett pressmeddelande.

I Betssons lista på tänkbara kandidater hittar vi en hel del intressanta namn. Favoriterna är uppenbara: Björn Kjellman. Suzanne Reuter. Måns Zelmerlöw. Johan Rheborg. Staffan Ling.

Sven Melanders bild på Instagram Stories var i högsta grad en ledtråd.

En person vars namn också nämnts i sammanhanget är folkkära komikern Sven Melander. Ryktena tog fart extra mycket efter att han lagt upp en bild på sig själv i Ica-kavaj på sin Story på Instagram, en bild som senare togs bort.