Folkkära Yvette Hermundstad leder Victoriadagens fest

Yvette Hermundstad kronprinsessan Victoria
Victoriakonserten på Borgholms IP är en älskad tradition. Nu kan vi berätta vem som leder konserten som sänds i SVT.
Annons

Hon är folkkär, hyllad och ytterst kompetent i sitt uppdrag som programledare för SVTs Vinterstudion. Men nu får Yvette Hermundstad även ett härligt uppdrag under sommarhalvåret. Hon ska leda firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli 2019.

Annons

– Det känns ärofyllt och roligt att programleda firandet av kronprinsessan, jag är mäkta förväntansfull. Jag ser fram emot födelsedagsfirandet, folkfesten på Öland och hyllandet av Victoriastipendiaten. Jag har ju förmånen att följa många av våra idrottare och vet hur mycket det här priset betyder för dem så det känns fint att få dela den här stunden med dem och kronprinsessan, säger Yvette i ett pressmeddelande.

Yvette Hermundstad har inte bara granskat idrottare i sömmarna utan också lett program som Mitt i naturen och Årets kock. Hon har även arbetat för SVT under prinsessan Estelles dop och Prinsessan Madeleines bröllop. Och nu, om bara några få månader, ska hon stå längst fram på scenen när kronprinsessan Victoria firar sin 42 födelsedag, som vanligt i Ölandsdräkten, sitt vita hukle och med övriga kungafamiljen intill sig där på första raden av folkhavet.

Då sänds Victoriakonserten

Programmet har de senaste åren sänts i både SVT och NRK med över 1,5 miljoner tittare, och festligheterna kring kronprinsessans födelsedag blir allt större för varje år. Numera pågår festligheterna under hela fyra dagar, med sin grande finale under konserten i Borgholm. Tidigare programledare för Victoriakonserten har bland andra varit Mark Levengood, Martin Emtenäs och Kalle Moraeus.

Victoriakonserten äger rum på Borgholms IP och sänds i SVT1 och SVT Play söndag 14 juli kl 21:00.

Foto TT

Läs mer

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Folkkära Yvette Hermundstad leder Victoriadagens fest”

 1. konsttanten skriver: 9 april, 2019

  Bra! Yvette är kompetent och trevlig.


 2. Otty skriver: 10 april, 2019

  Varför byta? Varför hatar Svt Kalle Moraeus?


 3. josefin skriver: 10 april, 2019

  Hon är säkert jätteduktig. Lite synd ända att detta trams fortsätter ár ut o ár in. När initiativtagaren drog sig tillbaka sa kunde ju jippot fátt somna in, helt stilla. Nattinatt!


  1. Helene skriver: 12 april, 2019

   Josefin.

   Så rätt du har i ditt i ord och tanke.


 4. caterine skriver: 16 april, 2019

  Detta högtidliga larv känns överdrivet och fånigt, att sätta de kungliga längst fram så att de hela tiden blir i blickpunkten så att alla ska se att de skrattar och applåderar och ser intresserade ut.Oavsett vad de tycker om framträdenda.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar