Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Författarens fina hyllning till Noppe Lewenhaupt

02 mar, 2017, 18:00 
Agneta Nisbeth
Annons
Camilla-Lackberg.ib

Under torsdagen bekräftade familjen och vännerna att greve Carl Adam Lewenhaupt har gått ur tiden. Carl Adam, av alla kallad Noppe, var en av kungens allra bästa vänner och han var en fixstjärna i Stockholms societetet. Hans exklusiva medlemsklubb Noppes ses av många som ett andra vardagsrum och genom åren knöt Noppe många kontakter – även utanför den egna kretsen.

Om detta vittnar nu succéförfattaren Camilla Läckberg. I en post på Instagram hyllar hon sin avlidne vän.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Jag är uppvuxen i en värld långt ifrån överklass och societet. Kan inte koderna och hade nog mycket fördomar. Har fått skämmas många gånger för de fördomarna och en av de som mest fick dem att komma på skam var Noppe Lewenhaupt” skriver hon bland annat.

Enligt Läckberg var Noppe blind för pengar, klass och status.

“Han såg en människa och bemötte dig därefter. Han såg personen, inget annat och det var tydligt redan vid första mötet”.

Camilla Läckberg avslutar inlägget med att skicka sina tankar till Noppes anhöriga.

“Du kommer vara saknad av många och våra tankar går till underbara Lee och övriga familjen” skriver hon.

Annons