Första bilden på Abba på 40 år – detaljen i fotot alla pratar om

03 sep, 2021, 14:00 
Abba

Abba dyker upp på en ny bild – och alla pratar om samma sak.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 35?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 35?

Abba gör comeback – vem hade trott det för några år sedan? Men nu har de första låtarna från albumet Voyage släppts och bandmedlemmarna Björn Ulvaeus, 76, Benny Andersson, 74, Anni-Frid Lyngstad, 75, och Agnetha Fältskog, 71, återförenats.

Låtarna ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down” har redan spelats flitigt – och fler är att vänta.

– När vi hade de här två låtarna så kändes lite tunt, ”ska vi inte göra några till?” och vi gjorde några till och det blev bra och sen tänkte vi att vi kör vidare och kör ett helt album, säger Benny Andersson till SVT.

Recept.se Nyhetsbrev

Nya bilden på Abba – efter 40 år

Men det är inte bara nya låtar som det ikoniska bandet kan presentera för oss. De har också lanserat ett helt nytt ABBA.

Deras "Abba-tars", digitala motsvarigheter till Björn, Benny, Anni-Frid och Agnetha, utvecklades av Star Wars-geniet George Lucas bolag Industrial Light and Magic.

– Agnetha, Frida, Benny och Björn gick upp på scen framför 160 kameror och nästan lika många specialeffektssnillen och framförde varenda låt, perfekt, på fem veckor, säger producenten Ludvig Andersson till BBC.

Annons

– Så när man tittar på showen så är det inte fyra personer som låtsas vara Abba, det är de på riktigt.

Och bilden där de fyra bandmedlemmarna visar upp sig i sina så kallade motion capture-dräkter har sannerligen blivit en snackis. På de sociala medierna tävlade folk i vem som kunde komma med den lustigaste kommentaren.

"Nya Sagan om Ringen kommer bli otrolig", skrev Arbetets kulturchef Johannes Klenell och syftade på att skådespelaren Andy Serkis bar en liknande dräkt när han porträtterade Gollum.

"För er som missade nyheten så har ABBA återförenats för en sista fäktningsturnering", skrev komikern och onelinerspecialisten Robin Berglund.

"Daft Punk har återförenats", skrev Tore "FCZ" Kullgren.

"TRON 3 - bekräftat", skrev komikern och amatörkroppsbyggaren Thomas Eriksson.

Annons