Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första dejten skandalerna – SVT tvingades klippa bort scenerna

06 dec, 2022, 20:30 
https://image.svenskdam.se/image-8677472?imageId=8677472&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=67.31&x=0&y=10.58
Indra Nordemar

En hel del händer bakom kulisserna på Första dejten.

Annons
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”Brand logo
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

I SVT:s första dejten får tittarna se främlingar mötas på en dejt – en så kallad "blind dejt". Deltagarna ger sina preferenser till produktionen som gör sitt bästa för att finna den perfekta matchen, men det kan bära eller brista.

Vem som helst kan sitta och vänta i baren, och många gånger uppstår stela konversationer och märkliga situationer. Och på första parkett sitter bartendern Daniel Meyn. Nu berättar han om det som tittarna inte får se.

Första dejten-paret som tvingades dejta trots hatet

Daniel Mayn har sett 300 nervösa par mötas för första gången på Waxholms Hotells restaurang Lilla Strand. Och han är troligen den som sett allra mest. Tittarna får nämligen inte ens se fem procent av det som faktiskt händer på krogen.

Annons

En dejt som är 90 minuter blir fem minuter för tittarna. Och vissa klipps bort helt:

– Det kommer in en äldre man i baren, vi pratar höga 60. Jag har ett kort snack med honom innan dörren öppnas och en kvinna kommer in. Han frågar mig: ”Är det henne jag ska dejta?”, ”Jo, högst troligt”, svarar jag. ”Nej för helvete, det här går inte. Jag känner henne. Hon hatar mig.”, berättar Daniel Mayn för Expressen och fortsätter:

– Jag får prata med redaktionen: ”Bara så ni vet har de redan dejtat och det har gått åt helvete”. De säger bara: ”De får köra på och låtsas som de inte känner varandra.” De fick köra sin dejt. Den klipptes förstås bort...

Bartenderns skvaller om dejterna bakom kulisserna

Han berättar vidare om en kille som var med en säsong och då inte fann kärleken – men som återvände nästa säsong och då träffade sitt livs kärlek – i dag är de förlovade!

Men i andra fall kan det vara att personerna i fråga har lite olika syn på hur dejten går.

– Vi har haft några guldmoment. Ett exempel är när en kille gick på toaletten. Han ringde en polare: ”Hon är fantastisk, det här känns så jävla bra, det kommer bli klockrent”. Samtidigt pratade servitören Cato med tjejen som satt kvar där ute: ”Eh, nej, det känns inte särskilt bra”. Även om det är hårt blir det så himla roligt att titta på. Killen har ingen aning, inte läst av situationen för fem öre, menar Daniel.

Foto: TT

Annons