Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förvirring efter TV4:s panikändring i Robinson – plockar bort sändning

06 okt, 2023, 10:00 

Robinson har ändrat upplägget – tittarna fattar ingenting.

Annons

Ibland känns det som att programmet Robinson existerat lika länge som tv-apparaten. Den populära dokusåpan har funnits i flera decennier och fortsätter att gå varm hemma i tv-sofforna.

Här är alla programledare i "Robinson"!Brand logo
Här är alla programledare i "Robinson"!

Vid det här laget kan de flesta premisserna. Ett gäng deltagare samlas på en öde ö, kämpar med näbbar och klor för att klara diverse uppdrag, samtidigt som de köper mot hunger, törst och svek.

Petra Malm gjorde debut som programledare förra året. Eftersom programmet numer har två säsonger varje år så har hon delat på uppdraget med Anders Lundin och är nu åter tillbaka i rollen.

Annons
Petra Malm
Petra Malm är tillbaka som programledare för Robinson.

Tittarnas förvirring: ”Vad konstigt”

Men det är inte enda förändringen. Robinson har haft för vana att ha det populära ö-rådet på söndagar, men nu kan inte längre tittarna njuta av den traditionella helgvanan.

I stället sker ö-rådet på torsdagar. Förändringen verkar ha förbryllat flera tittare och i kanalens kommentarsfält på Instagram är det många som undrar varför programmet inte sänds på söndagar.

”Brukar vara tradition att ö rådet är på söndagar. Undrar vad tv4 ska sända på söndag eftersom man bytt tv tid”, skriver en person.

Annons

”Vad konstigt att ni bytt örådet till torsdag istället”, skriver en annan.

Därför plockas Robinson bort

Torsdagsavsnitten är dessutom 1,5 timme långa. Orsaken till förändringen är att det finns ett annat program som kanalen valt att prioritera och ta extra hänsyn till.

Hänt har tidigare rapporterat att Hellenius Hörna med David Hellenius kommer att få en längre säsong med längre avsnitt, vilket alltså drabbar den pågående Robinson-säsongen.

Foto: TT/TV4/Instagram

Annons