Fråga doktorn i kris – programledarens avslöjande: "Hört hemska historier"

15 feb, 2022, 16:00 
Sofia Rågenklint
Fråga doktorn genomgick en kris efter ett besked från programledaren Sofia Rågenklint.
Annons
Det här är Sofia Rågenklint!
Det här är Sofia Rågenklint!

Fråga doktorn var med om ett tronskifte för ett tag sedan.

Efter 18 år som programledare meddelade Suzanne Axell att hon skulle lämna sin roll. Hon hade tröttnat på att konstant pendla 130 mil tur och retur till jobbet, som tog upp alldeles för mycket av hennes tid.

Recept.se Nyhetsbrev

– Mamma hade en fallolycka här i december och jag började fundera på vad jag lägger tiden på. Jag hinner inte med de människor som står mig närmast, sa Suzanne då.

Sofia Rågenklint om krisen inför Fråga doktorn

Stafettpinnen lämnade hon över till Sofia Rågeklint, som numera syns i Fråga doktorn med veteranen Karin Granberg.

Men den pågående säsongen kunde verkligen ha börjat bättre för duons del. Premiären blev faktiskt uppskjuten när både Sofia och Karin testade positivt för covid-19.

Annons

– Vintern har frestat på med långdragna förkylningar och covid men förhoppningsvis är skiten över nu. Känns oerhört skönt att vi går mot vår och sommar och att restriktionerna har släppt, säger Sofia till den eminenta sajten Nöjeslivet.

– Jag var bara lite tjock i halsen. Först tog jag två snabbtester som båda visade negativt. Samtidigt var det svårt få tid för att genomföra PCR-test, men jag tänkte att jag måste ändå vara helt säker. Så jag tog ett PCR-test och fick positivt. Det gick bara några timmar innan jag fick influensaliknande symtom, väldigt ont i halsen och huvudvärk.

På grund av sjukdomen drabbades Sofia av allvarliga sömnsvårigheter. Hon låg vaken hela nätterna, frustrerad och utmattad.

– Det har aldrig hänt mig tidigare. Jag hade också värk ner i höften mot benen, och det kan alla kvinnor som fött barn relatera till, det kändes som värkar. Helt oförklarligt. Sen tog jag mig inte ur sängen på tre dagar. Jag fick inga andningssvårigheter, det är väl främst det man är rädd för. Man har ju även hört hemska historier om hur dålig man kan bli, säger Sofia.

Annons