Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Från idyllisk Astrid Lindgren till dödslek – Anna Sahlins beslut chockerar

23 nov, 2023, 11:00 
Louise Wibergh Lenti
Anna Sahlin

Anna från Bullerbyn väljer att utmana sig själv till det yttersta.

Annons
7 oväntade saker du kanske inte visste om Astrid Lindgrens böckerBrand logo
7 oväntade saker du kanske inte visste om Astrid Lindgrens böcker

Vi är många som minns Astrid Lindgrens oskyldiga barn i Bullerbyn som bodde grannar med varandra och fyllde dagarna med lek och bus. I Norrgården bodde systrarna Anna och Britta som efter dagens bravader brukade läsa tidningen för deras synskadade farfar. Sen gick de upp till sitt rum där de planerade för att sova en natt på höskullen. Idylliskt!

Nu har lilla Anna vuxit upp och leker helt andra lekar.

Från barnbok till de stora scenerna

Anna Sahlin, eller Anna Sahlene som hon också kallas, gick från att vara barnskådespelare till att bli artist.

Annons

Under 2002 blev Shalene uppmärksammad internationellt efter att ha hoppat in som artist i ett av Estlands bidrag till den estniska motsvarigheten av Melodifestivalen. Hon vann finalen och fick representera Estland i Eurovision och kammade hem en tredjeplats.

Anna Sahlin, Eurovision 2002
En glad Anna som just landat en tredjeplats åt Estland i Eurovision Song Contest 2002.

Anna har även medverkat i svenska Melodifestivalen – hela tre gånger – och har synts frekvent på musikalscenerna runt om i Sverige. Vi har också hört hennes röst i flertalet serier och filmer. Senast som den svenska rösten till karaktären Pepa i Disney-filmen Encanto.

Annons

Anna Sahlin om nya utmaningen: "Galnaste hittills"

På sin Instagram har Anna nu bekräftat att hon är en av deltagarna i det nya tävlingsprogrammet Squid game Challange som hade premiär på Netflix den 22 november.

Programmet är en reality-version av den koreanska spelserien Squid Game som tog världen med storm hösten 2021. Spelserien går ut på att 456 personer, som alla lider av ekonomiska besvär, deltar i en hemlig tävling där de riskerar sina liv för att vinna en enorm prissumma. Tävlingsmomenten är baserade på olika barnlekar och den som förlorar blir dödad. Bara en kan gå levande ut ur spelet.

Realityprogrammet som nu sänds på Netflix har givetvis ingen dödlig utgång men i övrigt verkar tävlingen vara sig lik. Genom att klara av stressiga barnlekar på tid tävlar nu 456 deltagare från världen över om en prissumma på 45 miljoner kronor – och allas vår Bullerby-Anna är med i fighten!

Annons

"Jag har gjort många galna, roliga och spännande saker i mitt liv. Men det här äventyret är definitivt ett av de galnaste hittills. Jag kan nu bekräfta att jag är spelare 142 i Squidgame the Challange på Netflix. Jag är stolt att vara den enda svensken representerad i det här episka spelet av spel och är stolt att vara en del av tv-historia" skriver Anna Sahlin på sin Instagram.

Foto: TT

Annons