Fredrick Federleys svidande kritik efter Carina Bergfeldt: ”Djupt gränslöst”

Den före detta politikern Fredrick Federley kritiserar programledaren Carina Bergfeldt.

Under fredagens säsongsfinal av Carina Bergfeldt gästades programmet av den före detta politikern Fredrick Federley som fick förklara sig kring händelserna som ledde till hans avhopp från rollen som EU-parlamentariker för Centerpartiet.

I programmet ställde Carina Bergfeldt frågor om hans förhållande med den dömde våldtäktsmannen, och Federley talade om att han inte visste något om sin partners mörka bakgrund, precis som i tidigare intervjuer.

– Han var väldigt viktig för mig, det ska jag inte sticka under stol med. Vi gjorde grejer, praktiska saker på gården, som att sätta upp stängsel och så vidare, säger han i tv-programmet.

– Var han kär i mannen? frågar Carina Bergfeldt.

– Väldigt nära, kanske till och med ja, svarar Federley.

Fredrick Federley slår tillbaka efter intervjun

Men Fredrick kände sig inte rättvist behandlad under intervjun. Samma dag som intervjun skulle sändas så publicerade han ett inlägg på sin Facebooksida där han gav sin syn på saken, något som Aftonbladet var först att uppmärksamma.

”Jag genomförde intervjun som mer än en gång är helt gränslös i de intima frågeställningarna” skriver han i inlägget.

”Många frågor var insinuanta vilket jag också markera emot. Flera av frågorna som ställdes var djupt gränslösa”, skriver han även.

Aftonbladet har varit i kontakt med SVT som menar att de är nöjda med intervjun och att de upplevde att även Fredrick var nöjd när den var genomförd.