Fredrik Skavlan talar ut om övertrampet med kändiskvinnan – ångrar sig

28 dec, 2021, 14:00 
Fredrik Skavlan
Fredrik Skavlan har erkänt att han ångrar ett tilltag i sin kända talkshow.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Fredrik Skavlan har kört sin talkshow i SVT ända sedan 2009. Han har under den tiden blivit en av Nordens mest uppskattade programledare – men också fått sin beskärda del kritik.

Många har menat att Fredrik då och då stått för plumpa eller olämpliga frågor när han intervjuat kvinnliga stjärnor. Och nu har en av dem klivit fram och sagt ifrån.

Fredrik Skavlan erkänner missen med Marit Björgen

Recept.se Nyhetsbrev
Marit Björgen
Fredrik Skavlan gjorde en stor sak av Marit Björgens armar.

Det rör sig om Marit Björgen, en av de mest framgångsrika skidåkarna i idrottshistorien. Hon skriver i sin nya bok ”Vinnarhjärta" om hur Skavlan fick henne att känna sig obekväm när han la stort fokus på hennes vältränade biceps och fick henne att spänna musklerna inför publiken.

Marit skriver i boken av intervjun gjorde henne fullständigt överrumplad.

Annons

– Jag har ju varit en muskulös tjej och då får man kommentarer om att det inte är normalt att se ut så, eller att man ska klä sig på ett sätt så att man inte visar musklerna. Det är brutalt, säger Marit i en intervju med norska Dagbladet.

Fredrik är själv ångerfull så här tio år efter intervjun. Det avslöjar han i SVT-dokumentären ”Skavlan - en jättedålig idé”.

– Det var ett kroppsfokus som var obekvämt för henne. Men jag förstod inte det. Så jag tänkte att det var ”talkshow-kutym”, att adressera det man ser, säger han i dokumentären.

"Skulle jag aldrig gjort idag"

Fredrik menar att han spelade en roll som programledare, att han kände en press att sticka ut och komma med oväntade inspel.

– Det är inte bara det att jag säger: ”I dag kan man inte göra det längre”, nej, det känns fel för mig också. Jag spelade en roll som den unge talkshowvärden, lite fräck. Det skulle jag aldrig ha gjort i dag, säger han i dokumentären.

Annons

– Jag har förändrat mig med tiden. Både att jag har blivit äldre och förändrat mig, men också att idealen var annorlunda när jag började.

Annons