Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fredrik Skavlan uthängd av kvinnan – tio år senare: "En utav de värsta"

21 feb, 2024, 16:00 
Fredrik Skavlan
Fredrik Skavlan hängs ut av kändiskvinnan – tio år efter deras intervju.
Annons

Efter tolv år och över 280 avsnitt valde Fredrik Skavlan att lägga ner det ohyggligt populära programmet Skavlan. Han beskrevs som vår tids Lennart Hyland, en blandning av mysfarbror och seriös utfrågare.

Fredrik stod för många klassiska intervjuer. Alla blev dock inte lika lyckade. Nu har en av Fredriks gäster trätt fram i efterhand och riktat skarp kritik mot norrmannen.

Skavlan slutar som programledare - gör sista säsongBrand logo
Skavlan slutar som programledare - gör sista säsong

Kvinna träder fram – hårda orden om Fredrik Skavlan

"Skavlan var faktiskt en utav dom värsta intervjuerna jag gjort".

Så skriver Jackie Ferm, författare och nöjesprofil, på Instagram. Hon gästade Skavlan 2014 för att prata om sin självbiografi, Rövardotter. I den skildrade hon ett ohyggligt tufft liv, där pappan, den ökände brottslingen Lars-Inge Svartenbrandt, satte en allt annan än ljus prägel.

Annons

Men intervjun gick inte alls som Jackie hade velat, berättar hon nu själv, så här tio år senare.

"Skavlan hade ju inte läst på om mig. Så jag fick mest prata på själv. Han intervjuade inte mig bra och hade mer smink än mig också. Samt sminkade händer. Vilket jag inte kunde sluta stirra på", skriver Jackie vidare på Instagram.

Jackie Ferm
Jackie och Fredrik Skavlan klickade inte alls.Eero Hannukainen/TT

Hårda ord. Samtidigt var intervjun inget fiasko i tittarnas ögon. Expressen-kritikern Therese Boman skrev berömmande om den på kultursidorna.

"Jag ser Jackie Ferm medverka i 'Skavlan' och prata om sin uppväxt inför bokreleasen. Hon är snygg, skarp. För mig framstår det otroligt att hon ens håller ihop. Hon säger att det hon hoppas på nu är att hitta lugn och lycka", skrev Therese då, 2014.

Annons

Många hörde av sig efter Skavlan: "Jag är ett exempel"

Jackie har själv berättat att en ung tjej hörde av sig efter att ha sett henne i Skavlan och återgav hur hon tack vare Jackie hittat modet för att berätta om sina föräldrars alkoholproblem för en lärare.

– På min blogg skriver folk att de ser ljuset när jag visar att jag varken blivit alkoholist, kriminell eller går på gatan. Vilket väl varit det mest naturliga. Jag är ett bra exempel på att man kan klara sig. Där är jag faktiskt lite stolt över mig själv, har Jackie sagt till Svenska Dagbladet.

Annons