Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fredrik Wikingsson portad från golfbanan: "Hon upplevde det som ett dödshot"

07 mar, 2024, 08:00 
Pernilla Albinsson
Fredrik Wikingsson
TT.
Fredrik Wikingsson öppnar upp om sitt heta temperament.
Annons

Det var när Fredrik Wikingsson var gäst i P4 Extra som programledaren Karin Frick för en stund gick över från att prata om Filip och Fredriks nya, hyllade film "Den sista resan", och istället frågade om Wikingssons heta temperament.

Filip & Fredriks fräcka drag i SVT – vädjat i flera årBrand logo
Filip & Fredriks fräcka drag i SVT – vädjat i flera år

– Det händer absolut att det svartnar för mig när jag uträttar någonting fysiskt och det inte går som jag tänkt mig. Det går aldrig ut över andra människor men det går ut över utrustning ofta, säger Fredrik själv om humöret.

Programledaren ifrågasätter dock om det verkligen är helt sant. Hon har nämligen hört om en händelse Fredrik var med om på en golfbana i Frankrike. Då var det inte enbart material som var fokus för ilskan.

Riktat ilskan fel

Efter att ha spelat dåligt var Fredrik tvungen att avreagera sig och vrålade rakt ut på golfbanan. En äldre fransk dam hade hört Fredrik och kom fram och ifrågasatt varför han skrek. Enligt henne borde ju golfspelande vara roligt.

Filip Hammar, Lars Hammar och Fredrik Wikingsson.
Fredrik och Filips nya film "Den sista resan" har blivit ordentligt kritikerrosad.Karin Törnblom/TT

– Och då tar jag ett djupt andetag och tänker “jag borde inte säga någonting till henne nu jag borde bara le för hon verkar så trevlig”. Men det uppstår ett oförlöst kli i mig så jag måste, säger han och fortsätter:

Annons

– För att om jag inte skriker skulle jag behöva döda någon, kanske dig! Det sista säger jag med ett leende och tänker att det här kommer hon uppfatta som ett skämt, men hon stormar iväg – hon upplevde det som ett dödshot, säger han.

Själv upplevde Wikingsson det som att han sa det hela med glimten i ögat. Han medger dock att det kan varit svårt att uppfatta den där glimten då han möjligtvis bar solglasögon vid tillfället.

"Hälsa henne att jag är jätteolycklig"

Det hela slutade med att Fredrik fick höra av klubbledningen att han efter händelsen var portad från golfbanan i tre månader. Något som han respekterade – delvis eftersom det finns så otroligt många andra banor att spela på.

På frågan om han bad om ursäkt till damen för det han sa svarade Fredrik att han tyvärr inte träffat henne sedan dess.

– Om det är någon som känner henne som lyssnar, så hälsa henne att jag är jätteolycklig, säger Fredrik.

Annons