Frida Hansdotters stora dilemma med kärleken

Frida Hansdotter gör succé i Mästarnas Mästare i SVT.

Frida Hansdotter slår rekord i Mästarnas Mästare.Men hur ser hennes liv ut på privatfronten?

Frida Hansdotter gör stor succé i Mästarnas Mästare på SVT. Nyligen slog hon Magdalena Forsbergs gamla rekord i grenen “jägarvila”, en tävlingsform som ställer stora krav på både benstyrka och uthållighet.

Frida lyckades stå lutad mot plankan i 90 grader i hela 26 minuter.

– Helt fantastiskt. Det är nästan lite som att man har gjort ett bra resultat i backen, säger Frida Hansdotter till SVT.

Frida fick sitt stora folkliga genombrott i och med OS-guldet 2018. I övrigt föredrar Norberg-dottern att hålla en ganska låg profil.

Frida Hansdotter har ett dilemma med sin pojkvän

Frida Hansdotter gör succé i Mästarnas Mästare i SVT.

Frida Hansdotter gör succé i Mästarnas Mästare i SVT.

Hon lever ett stillsamt samboliv med sin pojkvän Richard ­Jansson, som själv är civilingenjör. De bor i en villa på ungefär 190 kvadratmeter i Fagersta. De har än så länge inga barn.

– Richard är väldigt omtänksam. Eftersom han vet att jag älskar att krypa ner i en renbäddad säng har han exempelvis alltid sett till att byta sängkläder och städa tills jag kommit hem från resor. Stödet från honom har betytt otroligt mycket. Emellanåt har han rest med mig på tävlingar, trots att det medför mycket dötid. Och när jag varit hemma och haft svårt att uppbåda ork till att träna har han hängt med och sprungit intervaller eller följt med till gymmet fast han inte behövt det för egen del, har Frida Hansdotter sagt till Hemmets Journal.

Frida och Richard har varit tillsammans länge. Ett bröllop finns i planerna – men då måste turturduvorna först komma överens.

– Vi håller på och funderar om vi ska ett sommarbröllop eller vinterbröllop och vilken storlek vi vill ha på det. Det gör inget om bröllopet dröjer. Richard och jag har varit ihop i tio år, så vi vet ju redan att det är vi, har Frida sagt.

Frida Hansdotter om sorgen efter sin mamma

Att Frida föredrar att hålla familjesaker privata vet vi sedan tidigare. Det dröjde länge innan hon var villig att prata om sorgen efter sin mamma Britt-Marie, som avled i sviterna av tumörsjukdomen leiomyosarkom i april 2012.

Men när hon fick chansen att agera värd i Sommar i P1 var stunden inne.

– Eftersom hon, precis som resten av min familj har varit en stor del i min framgång, vill jag hylla henne. Jag saknar henne varje dag och har dagar med panik, men det finns inget att göra åt det och då väljer jag att se tillbaka på allt hon gett mig. Sorg är kärlek, kärlek till någon man älskat. Jag vet att hon är med mig”, sa Hansdotter i programmet.