Frida Karlsson och pojkvännen William Poromaa har bestämt sig

Frida Karlsson och William Poromaa

Frida Karlsson och kärleken William Poromaa har bestämt sig. Beslutet rör deras framtid som par.
Coronaviruset: Så har det slagit mot kungahusen – drabbade och döda
Slå på ljud

Frida Karlsson är hela Skid-Sveriges stora framtidshopp. Hon gjorde storsuccé i junior-VM och redan som 19-åring visade hon att hon var kapabel att mäta sig med seniorstjärnor som Therese Johaug och Ebba Andersson.

– Hon är nästa tjej som får sitt stora genombrott på seniornivå, sa SVT:s Jacob Hård efter att Frida kommit tvåa i ett lopp i Bruksvallarna, endast slagen av Therese Johaug.

Frida Karlsson har en pojkvän: William Poromaa

Frida Karlsson och William Poromaa.

Frida Karlsson och William inte bara tävlar ihop – de lever ihop!

Men faktum är att Frida inte är ensam i sitt hushåll med att skänka hopp till svenska skidälskare. Henne pojkvän, William Poromaa, är också en exceptionell idrottstalang. När det svenska landslaget körde träningsåk över 10 och 15 kilometer i fri stil i Vålådalen var William snabbast i herrklassen. Parlyckan blev fullständig, eftersom Frida kom först bland damåkarna.

Frida och William är ett team såväl i hemmet som i skidspåret.

– Framför allt är det kul att se att vi gör fungerar. Vi bor ihop och vi tränar mycket tillsammans. Mycket av det hon gör, det gör jag också. Så det är tryggt att veta att det på något sätt tar oss framåt, har William sagt till Expressen.

De bor ihop i ett hus i Sollefteå, Fridas hemstad.

– Vi väntar bara på att ägarna ska flytta ut. Det är ett nytt kapitel i livet. Det ska bli skitkul och det är verkligen ett projekt med inflytt i vår. Jag känner mig som en stor flicka nu, har Frida berättat för Östersunds-Posten.

"Vi har bestämt oss"

Många unga är frestade att flytta bort från sin hemstad när möjligheten ges. Frida slogs säkert av samma tanke, men valde till slut att stanna kvar.

– Vi har bestämt oss för att bo kvar ett år i Sollefteå, vi trivs väldigt bra och det är väldigt fina möjligheter. Vi kikar runt lite i Sollefteå just nu, så det är ett spännande projekt. Vi känner oss redo, det känns som att vi hör hemma där. Det ska bli häftigt, berättade hon För Expressen innan huset var köpt.