Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Frida Karlsson och William Porooma har bestämt sig – trista beslutet i relationen: ”Ensamt”

Frida Karlsson och William Porooma har bestämt sig – trista beslutet i relationen: ”Ensamt”

Därför firar Frida Karlsson och William Poromaa inte jul ihop.

Skidstjärnorna Frida Karlsson och William Poromaa har kilat stadigt i flera år. Tidigare bodde de tillsammans i Sollefteå, men förra året bestämde de sig för att separera och satsa på sina karriärer på olika håll.

Här är Sveriges 5 rikaste!
0:35

Efter reklamen: Här är Sveriges 5 rikaste!

(0:35)

Slå på ljud

Frida Karlsson flyttade då till Östersund, William Poromaa till Sundsvall. Det var andra gången på kort tid som det talangfulla skidparet valde att flytta isär, vilket så klart inte var lätt för någon av dem.

– Det är klart att jag saknar honom. Det är lite annorlunda, det är första gången i mitt liv jag bor själv. Det är klart att ibland så pratar jag med väggarna, sa Frida Karlsson till Expressen.

Frida Karlssons julfirande utan William Poromaa

Inte ens på julafton förra året, eller på Williams födelsedag den 23 december, var paret tillsammans. Frida Karlsson firade i alperna och William Poromaa hemma hos familjen i Fränsta.

Återigen var det träningen som satte käppar i hjulet. Ett annalkande OS i Kina gjorde att fullt fokus låg på skidspåren och de intensiva träningarna inför den stora tävlingen.

– Det blir två dagar för jag fyller ju år 23:e också så det blir lite födelsedagskalas där hemma och så drar jag iväg och tränar lite innan tävlingarna i Falun, sa William Poromaa under en pressträff.

William Poromaa: ”Känner att jag måste”

I år verkar det bli ett liknande upplägg. William Poromaa befinner sig i Davos och kommer att vara kvar där fram till Tour de ski börjar på nyårsafton.

I stället för ett julfirande med familjen kommer han att fira tillsammans med norska konkurrenten Johannes Hösflot Kläbo, som också valt bort ett firande med familjen.

– I år blir det väldigt ensamt, säger William Poromaa till Aftonbladet.

– Jag har alltid varit hemma med familjen. Det är där man får in all energi liksom, men nu känner jag att jag måste vara här inför touren och träna och vara på höjd. Det känns ändå rätt.

Frida Karlsson och William Poromaa

Frida Karlsson och William Poromaa ser inte ut att fira jul ihop i år.

LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Foto: TT