Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frida Karlsson säger nej till Sveriges Radio – vägrar ställa upp: "Kommer inte"

11 jun, 2024, 08:06 
Frida Karlsson
TT
Frida Karlsson vägrar ställa upp i Sveriges Radio – här är skälet.
Annons

Frida Karlsson är en av våra mest folkkära idrottare – trots att hon "bara" är 24. Självaste kungen är ett fan, speciellt efter VM 2019, då han var på plats och fick se henne ta både guld och silver.

– Det är jätteskojigt att få vara med på de här två tävlingarna som hon har varit med och gjort väldigt bra ifrån sig, sa kungen då.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

– Hon är ung. Det är svårt att veta hur mycket man vågar ta ut på förhand. Vi får se, jag hoppas på det bästa för hennes utveckling.

Frida Karlssons bojkott – vägrar ställa upp för Sveriges Radio

I sommar var det många som väntade sig få höra ännu mer från Frida, trots att skidsäsongen är långt borta. Spelbolagen har nämligen stjärnan högt upp på listan över troliga namn till årets säsong av Sommar i P1.

Annons

Men Frida finns inte med på listan över årets sommarpratare.

– Nej, det kommer jag inte att göra, säger Frida till Expressen.

Frida själv verkar tro att hon har mycket lite att berätta, sin otroliga livsresa till trots. Hon kämpar för att komma på något som skulle kunna bli bra Sommar i P1-stoff.

– Att jag ramlade en gång på fjällen i våras? Ja, det var ju hemskt, säger hon.

– Och så ska man snyfta lite och berätta att allt löser sig. Jag står på startlinjen i november och då är alla skrapsår borta.

Sveriges Radio: "Får fajtas"

Programchefen Bibi Rödöö brukar ses som Sommar i P1:s starke kvinna. Man kan bara anta att Frida finns med på hennes önskelista.

– Vi får enormt många förslag från personer som vill tipsa oss eller som vill göra Sommar. Jag är en länk in för många, och jag förmedlar det vidare. Men jag har inte utslagsröst, jag får fajtas för mina namn, sa Bibi till Expressen i fjol.

Annons