Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frida Karlssons hemlighet ute – splittringen med William Poromaa

24 mar, 2023, 18:00 

Nu kommer sanningen om uppbrottet fram.

Annons

Skidstjärnorna Frida Karlsson och William Poromaa träffades redan innan de började gymnasiet. Några år senare flyttade de ihop tillsammans i Sollefteå och kärlekssagan fortsatte parallellt med skidkarriärerna.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

Under skid-VM i Planica visade de prov på fin skidteknik när de tog sig fram i skidspåret. Efter mästerskapet hade Frida kammat hem två silver och två brons, medan William kammat hem ett brons.

Men mycket av efterspelet kom att handla om deras relation. När de landade på Arlanda efter VM bekräftade skidstjärnorna att de inte längre var något kärlekspar.

Annons
Frida Karlsson och William Poromaa
Frida Karlsson och William Poromaa bekräftade efter VM i Planica att de inte längre var något par.

Frida Karlssons ord om uppbrottet

Uppbrottet hade skett i höstas, flera månader innan världsmästerskapet, men för att behålla fokus på VM hade de valt att ligga lågt med att avslöja något tills tävlingen tagit slut och de återvänt hem till Sverige.

– Vi kände att vi ville ha fokus på det sportsliga och inte behöva svara på sådana här frågor. Efter VM kände jag: ”äh, skönt att slippa stå och låtsas i intervjuer”, säger Frida Karlsson till Expressen och berättar att det varit lite jobbigt att behöva låtsas under VM.

Annons

– Nja. Det är både och. Vi har inte brutit kontakten helt utan är fortfarande bra kompisar. Det har väl varit ett par gånger man har behövt svara på frågor när det gått bra för den andre.

William Poromaa: ”Inte rört mig i ryggen”

William Poromaa tycker inte det varit speciellt jobbigt att ligga lågt under VM och säger att han inte hade haft några problem med att fortsätta hålla uppbrottet hemligt.

– Nej, det har gått bra. Jag hade kunnat ha det så fortsatt. Det har inte rört mig i ryggen så mycket. Men det är klart att det är skönt att det är ute, så att det inte blir några spekulationer.

Frida Karlsson och William Poromaa
Frida Karlsson och William Poromaa.

Foto: TT

Annons