Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frida Karlssons sorg – det kan förstöra karriären: "En klump i hjärtat"

21 nov, 2023, 12:47 
Frida Karlsson
Frida Karlsson har fått ett hemskt besked inför framtiden.
Annons

Frida Karlsson är en av våra mest talangfulla skidåkare. 24-åringen fick sitt stora genombrott under VM 2019 – där självaste kungen fick se henne ta både guld och silver.

– Det är jätteskojigt att få vara med på de här två tävlingarna som hon har varit med och gjort väldigt bra ifrån sig, sa kungen då.

– Hon är ung. Det är svårt att veta hur mycket man vågar ta ut på förhand. Vi får se, jag hoppas på det bästa för hennes utveckling.

Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slutBrand logo
Kärlekssagan över – Frida Karlsson & William Poromaa har gjort slut

Frida Karlssons sorg: "En klump i hjärtat"

Frida Karlsson
Frida Karlsson är väldigt orolig.

Men skidsportens framtid ser inte lika ljus ut som Fridas. Expressen rapporterar att den Internationella olympiska kommittén har presenterat en rapport, grundad i forskning om klimatförändringar, som målar en mörk bild av de kommande åren. Enligt IOK kommer bara totalt tio länder i världen vid år 2040 ha tillräckligt mycket snö för att kunna arrangera vinter-OS.

Annons

Frida tar mycket hårt på uppgifterna.

– Det är tragiskt och oroväckande. Nu börjar vi väl agera och tänka mer på klimatet inom vår sport. Men jag förstår egentligen inte varför vi inte gör mer när vi drabbas så hårt av det, säger hon till Expressen.

– Det är jättetråkigt. När jag tänker på det får jag en klump i hjärtat.

Skidlandslaget: "Det känns inte alls bra"

Frida är inte ensam om sin oro. Flera i skidlandslaget blir bestörta av tanken på en värld drabbad av snöbrist.

– Det känns inte alls bra. Frågan är vad man ska göra? Vi kan bidra med vårt i det lilla men det hjälper inte i det stora hela. Det är ju experter som ligger bakom den här rapporten, så det är inget påhitt. Det är skrämmande, säger landslagschefen Anders Byström.

Annons