Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frida Nordstrands sorg efter hemska olyckan: "Går rakt i hjärtat"

23 nov, 2022, 17:00 
AvIbraheem Alsalman

Frida Nordstrand blev känslosam när hon pratade om tragedin i Sandviken.

Annons
5 saker du inte visste om Steffo TörnquistBrand logo
5 saker du inte visste om Steffo Törnquist

Frida Nordstrand syns oftast i samband med TV4:s sportsändningar i allmänhet och fotbollssändningar i synnerhet.

Hon är ute och reser världen runt för att göra reportage om några av världens allra bästa fotbollsspelare. Dessutom är hon en nyckelperson i TV4:s uppställning i den anrika fotbollsturneringen Champions League.

– Men blir väldigt medveten om att småsaker som man själv oroar sig för inte betyder någonting en sådan här gång. Det viktiga med det vi håller på med är att fotboll ska stå får glädje. En sådan här händelse blir en påminnelse om att man lägger fokus på fel saker ibland har Nordstrand tidigare sagt.

Frida Nordstrand, som tidigare även jobbat på Nent som äger bland annat Viaplay med kanalerna TV3 och TV6 i spetsen, drabbades av stor sorg förra året.

Annons

I maj 2021 omkom 15-åriga Emilia, fotbollsspelare i Sandvikens IF, i en bilolycka. Hon var på väg hem från en cup i Borlänge tillsammans med sin mamma på E16 när de frontalkrockade och båda dog.

Frida Nordstrands sorg efter hemska olyckan: "Går rakt i hjärtat"

TV4-profilen Frida Nordstrand är född och uppvuxen i Sandviken och har en stark relation till klubben.

– Jag har haft en väldigt god kontakt med klubben även när jag flyttade därifrån, speciellt på senare år. Det är en klubb som gör otroligt mycket välgörande ändamål och som jag själv har varit med och jobbat med, säger Nordstrand i en tidigare intervju med Expressen och fortsätter:

– Det går rakt in i hjärtat. Man kan relatera till så mycket, det är en ung tjej med framtiden framför sig. Och som har varit i väg och gjort det hon älskar och mamma skjutsar. De har en familj som de aldrig kommer hem till.

Frida Nordstrand är i dag aktuell som programledare i samband med fotbolls-VM på TV4. Hon kommer att leda kanalens sändningar tillsammans med Anna Brolin och ett par andra experter.

Annons