Fruktansvärda meddelandet till Lasse Berghagens hustru Eva: "Ville skada"

17 dec, 2021, 20:00 
AvLinus Brännström
Lasse Berghagen med hustrun Eva
Eva och Lasse Berghagen har varit gifta i 45 år.

Lasse Berghagen har utsatts för besatta beundrare flera gånger. Men det fruktansvärda meddelandet till hustrun Eva tog priset.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?

Under sin snart 60 år långa karriär har Lasse Berghagen, 76, blivit en av Sveriges mest älskade artister.

Men framgången har också en mörk baksida.

Lasse Berghagen har flera gånger utsatts för hotfulla situationer och drabbats av besatta beundrare, något han berättar öppet om i sin bok Hej livet! En biografi med en blandning av sött och salt.

Allra värst har det varit när galenskaperna har drabbat familjen. Det är särskilt ett meddelande till hustrun Eva Berghagen, 69, som har satt djupa spår.

Lågfrekventa hotet: ”Har aids”

”En annan gång fick Eva ett otäckt brev och det är väl ett av få brev som jag vet att hon sparat. Det kom från en kvinna som skrev att hon själv hade aids och att hon hade varit med Lasse och att Lasse därför hade hiv. Det var naturligtvis menat att starta ett krig mellan mig och Eva, att berätta för henne att jag varit otrogen och att hon nu som en följd av det hade riskerat att få hiv”, berättar Lasse Berghagen i sin självbiografi.

Annons

Han förklarar att brevet hade en känsla av lågfrekvent hot över sig.

”Det kräver ändå en viss dos av elakhet och vilja att skada när man sätter sig och skriver ett brev till en människa man aldrig träffat och meddelar henne att hon nog har hiv eftersom hennes man har aids. Det är en annan, högre nivå, av cyniskt och illvilja kan jag tycka”, skriver Lasse Berghagen i boken.

Har ännu inte fått se brevet

Än i dag har han själv inte fått se det där brevet, berättar han i en intervju med Femina. Lasse Berghagen har funderat mycket på hur hustrun reagerade när hon öppnade det.

– Hon visade inte mig det, jag har inte sett det ännu, men hon berättade om det senare och då sa jag bara att ”hoppas du litar på mig, det finns inte en chans att jag skulle ha fått hiv av någon”. Det har nog också varit något slags riktlinje i mitt agerande i karriären, att jag inte skulle göra något som sårar henne, säger han till Femina.

Foto: TT

Annons