Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gästen i Nyhetsmorgon rasar mot intervjun: "Helt oviktiga frågor – tar det inte på allvar"

09 feb, 2024, 14:00 
Nyhetsmorgon
Rolf Porseryd hade starka ord att bjuda på när han gästade Nyhetsmorgon.
Annons

Det bjöds på starka känslor och hårda ord i fredagens Nyhetsmorgon! Rolf Porseryd var inte imponerad av journalistiken han hade bevittnat – och skrädde definitivt inte orden.

Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Gästen i Nyhetsmorgon sågar intervjun: "Helt oviktiga frågor"

Rolf gästade Nyhetsmorgon för att diskutera dagens mest omdiskuterade intervju: den kontroversiella journalisten Tucker Carlsons samtal med Rysslands president Vladimir Putin. Carlson har anklagats för att ha varit för inställsam i intervjun. Kritikerna menade att han kammade Putin medhårs och missade en chans att ställa krigsherren mot väggen.

Rolf var sannerligen inte nöjd efter två timmars tittning.

Rolf Porseryd
Rolf – en klassisk murvel!Eero Hannukainen/TT

– Det var ingen journalist som var på plats, det var en knähund som ställde helt oviktiga frågor. Inget som gällde terrorbombningarna, inget om att han är efterlyst av den internationella domstolen i Haag. Inget av kontroversiellt slag överhuvudtaget, säger Rolf i Nyhetsmorgon.

Annons

– Allting var gammalt. Det sa han till och med själv. Han höll en 20 minuter lång historieodyssé.

Programledarna Sofia Geite och Steffo Törnquist hade också sett intervjun. Sofia noterade att programmet inleddes med en lång, oemotsagd monolog från Putins sida. Steffo noterade att Carlson troligen var väldigt nöjd med all uppmärksamhet som hans besök i Ryssland har fått.

– Den som tjänar mest på den här intervjun, förutom alla som säger att Tucker Carlson är en clown, det är Tucker Carlson själv, säger Steffo.

Rolfs ilska: "Sa inte ett enda ord om..."

Rolf sammanfattade intervjun som ett bortslösat tillfälle – och det märktes att han själv gärna hade tagit Carlsons plats som utfrågare.

– Tucker Carlson sa inte ett enda ord om kriget och utvecklingen i Ryssland, där han i presidentvalet inte kommer att ha en enda motståndare. Det var väldigt mycket man skulle vilja fråga. De flesta av oss tar ju inte det här på allvar, men en tillräckligt stor grupp både i Europa och USA tycker om Putin, säger Rolf.

Annons