Gästens plötsliga utbrott på Nyhetsmorgon-programledarna: "Ni borde skämmas!"

02 mar, 2023, 17:30 
Nyhetsmorgon
Det var heta känslor i torsdagens avsnitt av Nyhetsmorgon.
Annons

Nyhetsmorgon är ett program där tonen oftast är stillsam, puttrig och mysig. Men ibland kan vissa gäster ta till lite hårdare ord – och programledarna får bara gilla läget.

Så var fallet under torsdagens avsnitt, där programledarna Sofia Geite och Thomas Ritter ställdes inför en gäst som inte skrädde orden.

7 saker du inte visste om Sofia Geite
7 saker du inte visste om Sofia Geite

Utbrottet i Nyhetsmorgon: "Ni borde skämmas"

Gästen ifråga var Marléne Eriksson, känd för det populära Instagram-kontot Husmorstipset. Hon är en återkommande besökare i Nyhetsmorgon-studion, där hon delar ut städtips och uppmaningar till tittarna.

Den här gången skulle hon prata om rengöring av kylskåp.

– I ett kylskåp förvarar du det du ska äta. Ett kylskåp ska vara rent och snyggt. Och det tycker jag att man ska göra en gång i veckan, säger Marléne i programmet.

Annons

Men hennes inspektion av Nyhetsmorgons kylskåp, där råvarorna till de olika matlagningsinslagen förvaras, fick Marléne att se rött.

Sofia och Thomas kunde bara stå där medan Marléne öste kritik över dem.

– Ni borde skämmas, säger Marléne.

– Det var katastrof, det var fruktansvärt skitigt. Man kan inte ha ett kylskåp på detta sättet. Man måste se till att göra rent kylskåp. Man har matvaror där.

Sofia Geite frågade om städexperten själv hade kunnat tänka sig att äta något ur kylen.

MARLÈNE: – Nej det hade jag inte gjort. Absolut inte! Det såg bedrövligt ut...

THOMAS: – Lite skit rensar magen.

MARLÈNE: – Nej!

Lugnade ner sig efteråt

Men när Marléne lugnade ner sig bjöd hon på betydligare varmare ord. Hon skrev en hälsning på Instagram riktad till sina Nyhetsmorgon-kompisar.

"Nog för att det var väldigt smutsigt i kylskåpet, men herregud så bra ni är hela bunten. Älskar att jobba med er. Världsklass på hela bunten", skriver Marléne.

Annons

Utöver Nyhetsmorgon är Marléne regelbunden gäst i P4 Extra. Hon driver egna städföretaget Fejax med 20-talet anställda och föreläser runtom i landet. Hon driver Instagram-kontot tillsammans med dottern Desirée Eriksson, som också författat böcker ihop med sin mamma.

Annons