Gåtan kring Helena Seger – därför syns hon inte vid Zlatans sida

Zlatan Ibrahimovics karriär ska bli film, men Helena Seger är inte med.

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovitch har varit ett par i nästan 20 års tid, och under tiden de träffades var han i Europa och spelade fotboll i de allra högsta ligorna. Zlatan har sedan dess gjort succé i vilket lag han än varit en del av, och hela tiden har Helena funnits vid hans sida.

Nu kommer filmen om hans liv, som baserats på boken Jag är Zlatan som är skriven av huvudpersonen själv tillsammans med författaren David Lagercrantz och kom ut 2011. Men till skillnad från boken så kommer filmen inte följa Zlatan under de lite senare åren under hans karriär, utan den avslutas när han är 23 och gör succé i nederländska laget Ajax mellan att han är 20 till 23 år gammal.

Helena Seger är med i boken – men slopas i filmen

I boken beskrivs mötet mellan honom och Helena, som tidsmässigt bör ha kunnat kvala in för att vara en del av filmen, men man har alltså valt att slopa det helt, vilket bekräftas av filmens producent Frida Bargo.

zlatan film helena seger

Helena och Zlatan har varit tillsammans i nästan 20 år, men i filmen om hans liv kommer hon inte synas.

TT

Filmen fokuserar till stor del på Zlatans uppväxt i Rosengård och han kommer gestaltas av två skådespelare Dominic Andersson Bajraktati, 13, och Granit Rushiti, 19. Ingen av dem har skådespelarerfarenhet sedan tidigare.

Vi ser även Cedomir Glisovic som Zlatans pappa Sefik Ibrahimovic, Merima Dizdarevic som mamma Jurka Gravic, Linda Haziri och Selma Mesanovic spelar Zlatans syster Sanela, men den som funderar på vem som ska spela Helena kan alltså sluta undra, henne kommer vi inte få se alls.

Zlatan har själv varit involverad i skapandet av filmen, precis som när boken skrevs för tio år sedan.

– Vi har skickat manuset till honom i olika omgångar och bara fått applåder. Jag tror att Zlatan hela tiden har drömt om att det här ska bli film men när boken kom ut gjorde vi inte det. Då kände vi att det fanns mycket känsligt om familjen i boken och det är en sak att det står i en bok men det blir ännu starkare när det kommer på en filmduk. Därför tror jag det var bra att alla kände att det här fick sätta sig, säger David Lagercrantz till Expressen.

{"totalCount":0,"result":[]}