Gåtan med Carolas miljoner – försvann över en natt

Carolas miljoner försvann!

Vart tog Carolas pengar vägen?

Carola Häggkvist har fått sig en riktig miljonsmäll – Aftonbladet rapporterar att ett av stjärnans bolag förlorat 4,7 miljoner kronor i tillgångar. Det är oklart vart pengarna tog vägen. Då Aftonbladet ställer frågan till Carola Häggkvist får de det kryptiska svaret:

– Jag väljer att inte kommentera detta just nu, säger Carola.

Även bolagets revisor lägger locket på.

– Jag har inga andra kommentarer än det som står i årsredovisningarna. Som revisor har jag tystnadsplikt, säger revisorn Ulf Christiansson till Aftonbladet.

Aftonbladet har gått igenom räkenskaperna för bolaget Carola Musikproduktion AB, och enligt tidningen drog bolaget in 4,3 miljoner kronor under andra halvan av 2018 och första halvan av 2019 – men gick ändå med förlust på 3,2 miljoner kronor. 4,7 miljoner kronor i tillgångar fick skrivas ner, något som motiveras i årsredovisningen:

“Under året har nedskrivning av tillgångar skett med ca 4,7 miljoner kronor på grund av osäkerhet kring tillgångarnas värdering”.

Mysteriet med de försvunna miljonerna kommer efter ett par framgångsrika år för Carola, som varit med i TV4:s succéprogram “Så mycket bättre”. Under sin andra vända i programmet har Carola bland annat öppnat upp om sin uppväxt och de enorma påfrestningar som framgången inneburit:

– Pappa slutade jobba för att vara ett skydd, och då fick han skit för det. I bland är det lättare att stå i stormens centrum, i ögat, än runtomkring. Jag har hela tiden varit som ett lokomotiv och har kanske litegrann på äldre dagar undrat: var det värt det? Har det varit värt det. Det var tufft för mamma och pappa, sa Carola i programmet, enligt Expressen, och fortsatte:

– Det har inte bara varit en förändring för hela familjen. Tiden innan ”Främling” och allting så var det liksom lite lättare. Den var bra efter, men den var jättebra innan, och den kan jag sakna. Jag kan sakna den.