Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gift vid första ögonkastet - paret stoppas av Skatteverket

10 aug, 2023, 12:30 
Samuel Björn
Gift vid första ögonblicket
Arvid och Elin blev "Carbonara-paret" med hela Sverige under årets säsong av Gift med första ögonkastet.

"Carbonara-parets" bakslag efter bebislyckan.

Annons
Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021Brand logo
Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

Arvid Stark och Ida Lindh blev snabbt ett väldigt omtalat par under årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Deras öppna diskussioner kring intima och privata saker fick många av tittarna att höja sina ögonbryn.

Höjda ögonbryn fick även Skatteverket när de såg vad det så kallade "Carbonara-paret" ville döpa sitt nyfödda barn till - sedan satte de direkt ner foten.

"Hade bara känt varandra i fem veckor"

Paret bestämde sig fort för att Ida skulle sluta gå på p-piller då de båda kände att de hade hittat rätt, berättar Ida i en intervju med Mama.

– Vi hade bara känt varandra i fem veckor, men jag visste redan då att oavsett hur det gick med oss som par, skulle Arvid bli en fantastisk pappa. Och ärligt talat: Folk som varit ihop i tio år skiljer sig. Jag var 35 år, vi kunde lika gärna börja försöka.

Annons

Snabbt efter det märkte Ida att något var annorlunda med henne. Hon tog ett graviditetstest och det var positivt, lyckoruset gick genom hela hennes kropp men hon fick hålla sig från att berätta för Arvid.

– Jag blev så pirrig! Jag ville berätta för Arvid direkt, men han var ju också på jobbet. Jag kunde ju inte berätta det här på sms!

Istället gömde hon testet hemma för Arvid att hitta när hans arbetsdag var över.

– Vi var så glada! Jag var jätteglad! Arvid var också jätteglad! Vi kunde inte förstå att det här gick så fort. Det måste ha varit på andra ägglossningen.

Skatteverket stoppar udda namnvalet

Nu i juni kom föddes deras barn, en liten dotter som fick namnet Rakel Spektakel Mirakel. Eller skulle fått det i alla fall - men Skatteverket valde att stoppa parets namnval, rapporterar Mitt i Stockholm.

Annons

Skatteverket menar att namnet inte är lämpligt för ett barn. ”Spektakel betyder oreda eller kaos. Det har en negativ innebörd som skulle kunna medföra obehag för bäraren”, skriver Skatteverket i sitt avslag enligt Mitt i Stockholm.

– Ja, det blev avslag från Skatteverket men för oss är hon fortfarande vårt lilla busfrö och yrväder, säger pappa Arvid Stark till Expressen om avslaget.

Men trots avslaget kommer paret att fortsätta kalla sin dotter för Rakel Spektakel berättar Arvid då de associerar namnet som något positivt.

– Vi tänkte på vad som händer om man kombinerar mig och Ida, då måste det ju bli ett litet busfrö som springer omkring – det är klart att det blir en Rakel Spektakel!, säger Arvid till Expressen.

Foto: TT

Annons