Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gjorde succé som Ipren-mannen och försvann – såhär ser 74-åringen ut idag

10 okt, 2023, 11:30 

Har du funderat på hur Ipren-mannen lever idag? Nu kommer svaret!

Annons

För 20 år sedan var det många som nynnade på Iprens trallvänliga reklamjingel om den intelligenta värktabletten. Bakom gitarren stod Johann Neuman, i rollen som självaste Ipren-mannen.

Nästan hela Sverige kände igen Ipren-mannen, men när reklamen lades ned 2011 försvann han helt från strålkastarljuset. Såhär ser han ut idag.

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Därför stoppades Ipren-reklamen trots succén

– Jag är Ipren – den intelligenta värktabletten. Mot värk och feber är jag en effektiv en. Smärtstillande, febernedsättande jag är Ipren, de e helt enkelt intelligent.

Annons

Ja, så gick låten som hundratusentals svenskar fick på hjärnan under 90- och 2000-tal. Reklamfilmen blev en enorm succé, och spred sig långt utanför tv-rutan:

– En privatperson lade upp en hemsida med ackord och människor ville ha kostymen till maskerader. Vi gjorde dessutom en MP3-fil som kunde mejlas och laddas ner. Man kan säga att Ipren var en av de första virala filmerna, har Martin Gumpert, grundare av Garbergs som låg bakom reklamen sagt till Resumé.

En man utklädd till Iprenmannen på gatan under KTH:s årliga Quarneval 2002.
En man utklädd till Iprenmannen på gatan under KTH:s årliga Quarneval 2002.

Trots att reklamfilmerna togs emot så väl, och nästan skapade en folkrörelse, lade man Ipren-mannen på hyllan år 2011. Martin Gumpert berättar för Resumé varför.

Annons

– Ipren hade fått nya ägare och de sa att Ipren-mannen hade blivit större än produkten. Det var en slakt. De gick tillbaka till vitrockarnas och Excel-dokumentens tid. Men det bygger inga bestående värden eller relationer till kunderna. Ipren-mannen eller hans efterträdare hade kunnat fortsätta massor av år till.

Så ser Ipren-mannen ut idag – oväntade avslöjandet

Tillbaka till Johann Neuman, huvudpersonen själv. Han har helt försvunnit från rampljuset sedan reklamsuccén, men nu är han på tapeten igen.

Annons

Det är Mauri Hermundsson som i TV4-programmet Mauri - vad hände sen? söker upp välkända personer som plötsligt gått upp i rök.

Denna gång knackade han på hemma hos Johann, 74. Han är på strålande gott humör när han öppnar, och berättar att han blivit buddhist. Dessutom har han hållit på en hemlighet som får Mauri att tappa hakan:

– Jag gillar inte medicin, jag vill inte ha det, berättar han och fortsätter:

– Min fru ville att jag skulle ta en Ipren i går, nej tack sa jag.

Neumann flyttade till Sverige som 20-åring, efter att ha växt upp i Österrike. Han har även haft en roll i Jönssonligan på Mallorca där han spelade Ödlan.

Johann Neumann, Iprenmannen, idag
Iprenmannen idag.

Foto: TV4

Annons