Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Graaf förnedrad av Björn Ranelid – sätter ner foten: ”Svinigt”

17 aug, 2023, 16:30 
Minna Sarpaneva
Magdalena Graaf och Björn Ranelid
Foto: TT

Magdalena Graaf öppnar upp sig om de hårda orden.

Annons

Rampljuset är inte något som är främmande för Magdalena Graaf, 47. Hon kan titulera sig som både artist och författare, och har dessutom synts i stora tv-produktioner som Let's Dance och Postkodslotteriet.

Men att vara i rampljuset är inte alltid helt lätt. I ett blogginlägg berättar Magdalena Graaf bland annat om en krönika som författaren Björn Ranelid, 74, skrivit om henne.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Björn Ranelids hårda om Magdalena Graaf

Mellan 1999 och 2008 var Magdalena Graaf i ett uppmärksammat förhållande med före detta fotbollsproffset Magnus Hedman, 50.

Innan de gick sina skilda vägar var de ett av de hetaste kändisparen i Sverige, och var flitigt omskrivna i medierna.

På sin blogg berättar Graaf att minnena från tiden då hon var tillsammans med Magnus Hedman har kommit tillbaka, och att de ger henne gåshud. Hon delar också med sig av skärmavbilder på en krönika om henne, skriven av Björn Ranelid.

Magdalena Graaf och Magnus Hedman
Magdalena Graaf och Magnus Hedman år 2007.

"Den 1 maj meddelade Aftonbladet på första sidan att nämnda Magdalena Graaf har skrivit en ny bok och tidningen hade minsann ett utdrag från den. Mig veterligt har denna kvinna aldrig skrivit någon bok. Likväl anser Sveriges största tidning att hennes rapport från äktenskapet med tredjemålvakten är av större vikt än alla andra böcker i Sverige just nu. Den handlingen av tidningen är namnet och diagnosen på en ytterst allvarlig sinnessjukdom", skriver författaren bland annat.

Annons

Magdalena Graaf ryter ifrån

Ranelids text innehåller flera andra syrliga kommentarer om både Magdalena och Magnus.

"Media borde tysta ned alla deras försök att synas och höras och förpassa dem till platsen där de hör hemma, nämligen bland parasiterna som livnär sig på dumheten, den andliga fattigdomen och bottenlösa enfalden", skriver han bland annat.

Magdalena menar att hon idag har förlåtit Ranelid, men att hon hade glömt hur illa hon blev behandlad. Samtidigt gör hon en tydlig markering mot bemötandet.

"Har glömt bort hur SVINIGT jag blev bemött av adeln. Min bok vann pris, och jag har lyckas rätt bra både före och efter", skriver hon på sin blogg.

Hänt har sökt Björn Ranelid för kommentar.

Annons