Petra Medes plötsliga avhopp i programsuccén – kommer inte tillbaka: "Otroligt ledsamt"

Petra Medes plötsliga avhopp i programsuccén – kommer inte tillbaka: "Otroligt ledsamt"

Tv-profilen Petra Mede blev tvungen att ta ett beslut.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan
0:43

Efter reklamen: Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

(0:43)

Slå på ljud

Beskedet kom som en chock – plötsligt tog Petra Medes resa slut i serien.

Just nu är programledaren aktuell i TV4:s nya satsning Hjulet, och i fjol presenterades hon och David Lindgren som de nya ledarna för Let's Dance – som att det inte vore nog med två program, Petra väntar ju även sitt andra barn! Och det ska tilläggas att hon gör det på egen hand, då det inte finns någon pappa med i bilden.

Petra Mede tvingades hoppa av programmet

Petra är nu höggravid och väntas föda i princip när som helst, så ja, det var ju passande att det var final i Let's dance under lördagskvällen.

Men Petra syns inte bara i rutan som programledare, hon är även skådespelare, men den rollen har hon fått lägga på hyllan.

I tre år spelade hon Katja i SVT:s populära serie Bonusfamiljen. Men strax innan inspelningarna drog i gång av den fjärde säsongen blev Petra sjuk.

Det rörde sig då om viruset som drabbat så många – covid. På grund av insjuknandet tvingade hon hoppas av serien.

– Det var så otroligt ledsamt men det fanns inget vi kunde göra för inspelningarna satte igång dagen efter att jag hade blivit sjuk. Det är det absolut roligaste skådisuppdrag jag har haft, säger Petra.

Petra Mede ersatt av kollegan

I stället blev hon ersatt av Emma Peters, som faktiskt spelade rollen som Katja i det första avsnittet, men som sen byttes ut.

– Jag blev ju sur och besviken när jag inte fick rollen då. Så jag hade ett visst motstånd mot serien från början. Fast sedan blev jag helt överförtjust när jag såg den. De balanserar så perfekt på den här svarta humor-linan. Det är rörande, roligt och har rollfigurer som är jobbiga men mänskliga. Och Petra gjorde Katja jävligt bra, har Emma sagt till Aftonbladet.

Foto: TT