Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gry Forssells avslöjande om maken Alex: "Det behöver inte vara perfekt"

13 apr, 2024, 08:00 
Victoria Morand
Robert Eklund/TT
Gry Forssell berättar om jobbet, maken, den nya affärsidén och Babben Larsson!
Annons
5 svenska kändisar som har varit ett par!Brand logo
5 svenska kändisar som har varit ett par!

Gry Forssell, 51, är en av Sveriges mest välkända profiler inom både TV och radio.

Just nu leder hon morgonshowen Gry Forssell med vänner på Mix Megapol men har även nyligen varit aktiv med bland annat SVT:s "På spåret"

I en ny intervju med Svensk Damtidning berättar hon om vardagslivet, hur hon får relationen att fungera och relationen till Babben Larsson.

Hur mår du idag Gry?

– Jag mår bra, jag mår jättebra faktiskt.

Vem skulle du säga att du är i kompisgänget?

– Svår fråga. Just på radio så har jag ju varit där väldigt länge. Programmet heter ju mitt namn så jag har väl en ledarroll i programmet och gänget då. Jag är inte producent och jag är inte chef men jag har ändå en ganska tydlig ledarroll.

Annons

Vad är Gry Forsells bästa husmorstips?

– Det är inte riktigt något husmorstips, men mitt bästa husmorstips är att skita i det lite grann. Det behöver inte vara perfekt hela tiden.

–Mitt tips överhuvudtaget på hur man är hemma är att 70% är egentligen 100%. Det kan vara 70% fint hemma eller att man kan hitta en partner som kan ge en 70% av det man behöver i livet. De andra 30% kan man få från vänner eller kollegor eller familj eller vad det kan vara och det är samma med arbetsplatsen.

– Om allt är 70% så är det fan svinbra, då är det 100% och det gäller med hemmet också. Man kan inte ha det perfekta hemmet. Det går inte. Man får vara glad om man har 70%. Nu var det här inget husmorstips. Jag svarade egentligen inte på din fråga. Men ändå, skit i det.

Vackra Gry Forssell!Justin Rubin

Vad i ditt yrkesliv skulle du säga att du känner dig mest stolt över?

– Det är nog två saker.

– Framförallt i radioprogrammet. Att jag har gjort radio i 20 år. Jag jobbar ju 06.00-10.00 varje morgon. Jag har gjort det i 20 år och att jag klarar det. Att jag tycker det är så roligt. Det är jag stolt över.

Annons

En ny yrkesväg för Gry Forssell

– Nu är jag väldigt stolt över att jag, Alex, som jag är gift med, och en kompis till oss som heter Martin helt och hållet från grunden startat en vinimportfirma!

– De två är båda utbildade sommelierer och jag är helt enkelt bara vinintresserad, säger Gry.

Robert Eklund/TT

– Vi har rest runt i Italien. Jag har lagt mig skitmycket pengar och tid på det här. Vi har åkt runt i Italien och hittat vin som vi nu importerar från Italien. Vi har tagit fram allt från rätt streckkoder. Hur ska etiketten se ut? Vad ska vinet heta? Och verkligen gjort det ändå från grunden. Det är jag stolt över. Att det på riktigt finns en flaska vin som vi har tagit in och tagit fram tycker jag är jättekul. Vi bestämde att den skulle heta Domino.

Annons

– Det var faktiskt en tjej som kom fram till mig och sa att hon drack vinet i helgen samt gav bort en flaska till hennes mamma, hon tyckte det var toppen och då blev jag så himla glad.

Vilken av dina kollegor hade du helst suttit fast på en öde ö med?

– Babben Larsson hänger med oss mycket nu. Hon är hos oss varannan vecka ungefär. Jag tycker att Babben är fantastisk. Jag skulle nog säga Babben. Jag tror att vi hade kunnat klara av att leva på en öde ö utan att slå ihjäl varandra. Annars är det Nyhets-Jonas. Jonas och jag var med i På spåret tillsammans. Jag och han skulle verkligen ha det bra på en öde ö.

Så Babben, annars Jonas?

– Ja. Johan Pettersson också. Det är inte tråkigt att hänga med Johan Pettersson. Man älskar ju honom. Han är lång också. Han kan plocka ner högt hängande frukter åt mig.

Tiden innan radio

Vad saknar du mest från tiden när du jobbade med TV?

– De senaste 20 åren har jag känt att radio varit min huvudsyssla. Men de TV-program jag har gjort, som har varit de här stora direktsända tv-programmen, då fokuseras ju all energi och all koncentration från hela veckan på en timme. Och det är en helt annan känsla. Det är en ganska häftig känsla också, faktiskt.

– Fokuset när klockan slår 20.00 och direktsändningen går igång. När man har tajmat och repat och donat hela veckan. Jag älskar det vi gör på radion men det är väl det jag skulle sakna från TV ändå, säger Gry.

Gry på arbetsplatsen, hon strålar!Jack Mikrut

Har du träffat någon i kungafamiljen?

– Ja, det har jag. Jag har träffat alla möjliga, faktiskt. Många från kungafamiljen. Det har aldrig varit en besvikelse. De har alltid varit väldigt trevliga och… bra!

Var det någon som var extra minnesvärd?

– Ja… bara ja.

Foto: TT

Annons