Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Grynet Molvig: ”Han var en stor man – med ett stort hjärta”

12 sep, 2018, 08:41 
AvJoakim Magne
Frank Andersson har avlidit.
Han sörjs av vänner, familj – ja, egentligen hela Sverige.
– Han var varm, generös och charmig, säger Grynet Molvig, som var tillsammans med Frank under 80-talet.
Annons

I helgen nåddes vi av det tragiska beskedet att Frank Andersson avlidit efter svåra komplikationer i samband med en hjärtoperation på Karolinska sjukhuset i Solna. Brottningslegendaren sörjs nu av vänner, familj – och ja, hela svenska folket.

För oss på Svensk Damtidning har Frank  länge funnits i våra hjärtan. För han var rubrikernas man. Var det inte en idrottslig framgång handlade det om hans otaliga romanser.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Eller hans unika dansstil i tv-programmet i Let’s Dance…

Eller alla osannolika historier om någonting han hittat på…

Som den gången när Frank sa till sin inneboende, tv-profilen och tyngdlyftaren Lennart ”Hoa Hoa” Dahlgren, att han skulle smita ut och köpa mjölk. Det dröjde ett halvår innan Frank kom tillbaka hem, varpå ”Hoa Hoa” frågar om han tog med sig mjölken.

Frank Andersson och Charlotte Sinclair i final i Let´s Dance

Under något år i början av 80-talet var Frank och skådespelerskan Grynet Molvig tillsammans. Kärleksparet, som då var ett av Sveriges mest omskrivna, syntes flitigt besöka de hetaste restaurangerna och klubbarna i Stockholms uteliv. I Frank Anderssons ”Sanningen om lögnerna”, som gavs ut 2010, berättade han mer om relationen med Grynet.

Annons

– Det var ett galet liv. Vi levde på nätterna och sov på dagarna, sa han då i tidningen Stockholm City.

Grynet Molvig, i dag 75 år, berättar nu för Svensk Damtidning om sina minnen av Frank Andersson.

– Frank Andersson var en stor man med ett stort hjärta, där många fick plats. Han var varm, generös och charmig, och lätt att bli kär i. Mina tankar går till hans syskon med familjer.

Frank Andersson och Grynet Molvig

”Sista gången Frank Andersson träffade sina barn”

Ex-hustrun Jeanette Bouvin Nygren och Frank var gifta i fem år. Paret gifte och skilde sig fem år senare. Tillsammans fick paret två söner, som nu är fyra och fem år gamla, skriver Expressen.

– Vi har haft bättre kontakt sedan han blev sjuk och singel. Han har ringt väldigt mycket, och sagt att han fick perspektiv på livet, säger Bouvin Nygren till tidningen och fortsätter.

– Vi var uppe hos honom för två-tre veckor sedan. Det var sista gången som han träffade sina barn.

Frank Andersson blev 62 år gammal och är redan oerhört saknad.

Annons