Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grynet Molvig talar ut om affären med Frank Andersson

23 jan, 2022, 06:00 

Affären väckte stor uppmärksamhet i Sverige när det begav sig, nu talar Grynet Molvig ut om romansen med Frank Andersson.

Annons
Grynet Molvigs relation till kungen och Silvia – och chocken över Noppes självmordBrand logo
Grynet Molvigs relation till kungen och Silvia – och chocken över Noppes självmord

Grynet Molvig är den norska skönheten som tog kulturscenen med storm när hon bytte Norge mot Sverige i slutet av 60-talet.

Hennes karriär innehåller allt från revyer till jazzalbum och hon var vän med alla de största legendarerna inom svensk underhållning så som Hasse & Tage, Povel Ramel, Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk, för att nämna några.

Under sina första år i Sverige var hon dessutom gift, med norska jazzpianisten Alfred Janson, som hon även har en son tillsammans med.

Men det var inte lätt att leva det liv som Grynet gjorde och samtidigt hålla äktenskapets låga brinnande.

Affären med Frank Andersson väckte intresse

Istället föll hon för Frank Andersson, en kärlekshistoria som dominerade pressen på sin tid.

Frank Andersson och Grynet Molvig

– Jag var ju gift fortfarande, jag hade inte alls lust att detta skulle komma i tidningen! säger Grynet i Stjärnorna på slottet.

– Men Frank han kan ju aldrig hålla käften. Han skrek ju om detta och tyckte det var så flott, och så plötsligt är det tapetserad över hela Sverige. Jag har aldrig känt mig så olycklig, säger hon.

– Inget ont om Frank Andersson, han var charmig, varm, godhjärtad, generös, rolig, och totalt opålitlig. Men väldigt lätt att bli kär i. Det var galet, så där sladdade jag ur lite. Det är den turbulenta tiden som jag inte var så stolt över.

Annons