Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunde Svan säger ifrån – efter spekulationerna om påstådda dottern

19 maj, 2022, 20:00 

Nu svarar Gunde Svan, en gång för alla, på det som alla undrar.

Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Gunde Svan, 60, och Linn Svahn, 22, är båda två talangfulla och kända svenska skidåkare. Men är de släkt?

Ja, många har trott detta just på grund av att de delar samma efternamn. Detta har till och med lett till att deras namn, i kombination, trendat på Google.

Men nu reder skidåkarna, en gång för alla, ut förvirringen.

Linn Svahn och Gunde Svan svarar på frågan som alla undrar över

I en intervju med Expressen förklarar Gunde att han endast har en dotter, vid namn Julia Svan, och sonen Ferry Svan. Linn är alltså inte hans dotter.

– Jag tycker lite synd om Linn att hon ska behöva förknippas med det där och få sådana frågor. Men jag har också förstått att det är många som tror att hon är min dotter. Att jag skulle ha två döttrar, men så är det inte, säger han till Expressen.

Annons

Även Linn har behövt svara på frågan som alla undrar över: Är idrottarna släkt?

– Nej, men jag förstår att folk frågar. Jag har sett några gånger att det kommit upp som förslag på Google: ”Linn Svahn pappa”. Men nej, Gunde Svan är inte min pappa, sa hon till Expressen 2019.

Gundes barn gick i pappas fotspår

Däremot håller båda Gundes barn på med idrott. Julia, 29, har gått i pappas fotspår (eller snarare skidspår) som skidåkare och har bland annat tagit guld i stafett i junior-VM.

Sonen Ferry, 25, har däremot valt en helt annan sport – nämligen timbersports, som går ut på att man med såg och yxa ska ta sig an olika typer av träslag enligt föreskrivna instruktioner.

Julia fick tyvärr avsluta skidkarriären för några år sedan, på grund av en sjukdom som påverkade lungorna och andningen. Idag jobbar hon istället som konsult.

Annons