Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunde Svans ord om problemen i relationen med hustrun Marie: ”Det är tyvärr negativt”

05 sep, 2023, 05:30 

Gunde Svan om relationen med hustrun Marie.

Annons

Gunde Svan visade tidigt i livet att han var en fena på att åka skidor. Med sin sprudlande energi tog han sig fram i spåren som om det inte fanns någon morgondag och blev en av Sveriges största idrottsprofiler.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Efter karriären har han synts i en rad olika tv-sammanhang. Främst är känd för sin insats i ”Fångarna på Fortet”, där han tillsammans med Agneta Sjödin vägleder deltagarna genom fortets katakomber.

Gunde är en kämpe – och han hjälper andra att kämpa, det har varit en stor del av hela hans liv. Men kanske var det en kamp som betydde lite extra och som gjorde skidlegendaren lite extra lycklig.

Annons
Gunde Svan
Gunde Svan.

Gunde Svan: ”Glömmer ofta”

Det var nämligen inte helt lätt att vinna hustrun Marie Svan och Gunde har tidigare berättat för Expressen att han fick ta till uttröttningsmetoden för att vinna hennes hjärta.

I dag bor de i Vansbro, har två barn ihop och tycks leva ett lyckligt liv tillsammans. Det finns dock ett problem: Gundes förmåga att hela tiden ta på sig nya projekt och i stunder glömma bort familjen.

– Jag glömmer tyvärr ofta av familjen, men när jag väl kommer på det brukar jag försöka åtgärda det ordentligt, säger han.

”Tyvärr negativt i relationen”

Det krävs ju så klart att man ser till att vårda relationen och för Gundes del är det inte det lättaste. Samtidigt har paret varit gifta i över 30 år, vilket ändå får ses som ett slags kvitto på att göra nånting rätt.

Annons

– Det är kanske min absolut svagaste sida, att underhålla. Jag jobbar ju stenhårt och har problem att leva i nuet och ta dagen som den kommer, det är hela tiden framåt och nästa.

– Det är tyvärr negativt i relation till Marie, att jag inte vårdar relationen tillräckligt mycket, fortsätter Gunde.

Gunde och Marie Svan
Gunde och Marie Svan.

Foto: TT

Annons