Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gunilla bryter tystnaden om relationen med världsstjärnan

28 okt, 2022, 14:30 
Gunilla Persson

Gunilla Persson berättar för Svensk Damtidning om senaste dygnets stora chock.

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Gunilla Persson, 63, gjorde dramatisk entré i Svenska Hollywoodfruar 2010. Sedan dess har hon aldrig blickat tillbaka och fortsatt att underhålla det svenska folket hemma i tv-sofforna.

Men nu har hon blivit uppmärksammad för en helt annan grej. Många tycker nämligen det låtar som att hon skriker "hallelujah” i världsartisten Kanye Wests, 45, låt ”Come to Life”.

Gunilla Persson: ”Tror han gillar mig”

Även om musiktjänsten Who sampled hävdar att ljudet är taget från en kyrka i Texas, så är Gunilla Persson övertygad om att det är hennes röst som hörs i bakgrunden.

Annons

– Jag tror att han gillar mig, jag tror att han vet vem jag är och kanske sett något klipp någon gång och blivit intresserad. Sen har han tagit ”halleluja” och klippt in mig. Det är ingen annan än jag, och inte några andra från någon Texas-kyrka, säger Gunilla Persson till Svensk Damtidning och säger att hon samtidigt är väldigt hedrad:

– Man känner ”wow, det här är nånting väldigt stort, att han gillar mig så mycket att han måste använda sig av min röst”. Men det hade ju varit bättre om han hade frågat först.

Gunilla Persson
Gunilla Persson är övertygad om att det är hennes röst som hörs i bakgrunden i Kanye Wests låt Come to Life.
Annons

Kan stämma Kanye West

Gunilla Persson är dock medveten om sina rättigheter och har nu tagit kontakt med sina advokater. De kommer bestämma vad nästa steg blir, men Hollywoodfrun är övertygad om att det inte gått rätt till.

– Här har man lagligt sett rätten till sin röst och om det är någon som vill använda rösten i ett sammanhang där man tjänar mycket pengar måste de betala och fråga om det är okej. Hade han ringt upp mig hade jag sagt ”ja, ge mig lite pengar så får du använda den”.

Nu funderar hon på att stämma den världsberömda artisten och tycker att 50 000 dollar är en rimlig ersättning – men förhoppningsvis behöver det inte gå så långt.

– Det är väl bättre om man kan göra upp saker i godo och kan slippa bråka om saker som borde vara självklara. Han kanske bara gjorde något misstag och säger ”sorry” och sen ger mig en check. Det vore det bästa scenariot.

Gunilla Persson
Gunilla Persson kan komma att stämma Kanye West.

Gunilla om relationen till Kanye West

För Gunilla Persson kom det som en rejäl överraskning och hon har aldrig haft någon relation till Kanye West sedan tidigare.

Annons

– Du, det här nästan skäms jag för, men jag visste inte vem han var.

– Men nu har jag ju lyssnat på den här låten flera gånger och gillar honom faktiskt. Det är väldigt bra att han drar in Gud och Jesus i sångerna, säger Gunilla Persson.

Kanye West

Foto: TT

Annons